Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Almanya eski korku imparatorluğu mu?..

Almanya eski korku imparatorluğu mu?..
 

s2.trth


 Demek o iş devam edip gidiyor. Bu insanlar bir türlü adam olmuyor.

İlk önce şu haberi okuyun. Sonra ne demek istediğimi anlarsınız.

“Türkiye’de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Avrupa'da Türk kökenli ailelerinden alınarak eşcinsel çiftlere evlatlık olarak verilen göçmen çocuklarına” ilişkin açıklamada bulundu. Üstün, “bazı iddialara göre Avrupa'da bu tanıma giren 5 bin çocuğun bulunduğunu” söyledi. (dw.de)

Bu olaylar özellikle Almanya’da ve Hollanda da çok görülüyor…

Korkunç bir haber.

Böyle bir haber doğru değilse niye çıksın ki.

Belli ki artık Batı’da , dolayısıyla Almanya’da aileler çok çabuk dağılıyorlar. Anne ayrı, baba ayrı hayatlarını yaşamaya başlıyorlar. Doğal olarak çocuklar ortada kalıyor. Buna orada yaşayan Türk aileleri de dahil… Onlar da oranın adetine uyarak çok çabuk boşanıyorlar. Avrupa boşanmış , dul insanlarla dolu. Bir de eşcinsellerle… Bunları da yasal hale getirdiler. Bunlar da çocuk sahibi olabiliyorlar; bunların büyük bir kısmı da anlaşılan yıkılan Türk ailelerin çocuklarını alıyorlar…

Allahım bu çocuklar nasıl yetişir!.. Tahmin edebiliyorum…

Adli makamların hiç mi akılları yok… Belli ki ne yapıp yapıp bütün Almanya’daki Türkleri asimile etmeyi kafaya koymuşlar ama ne yolla olursa olsun. Ve Türk çocuklarının ne yolla asimile edileceği bu haberden belli oluyor.

Düşünebiliyor musunuz, o çocuklar nasıl yetiştirilir?  Bana, ne var bunda, demeyin… Ne yok ki!.. Rezaletin dik alası…

“Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada ise bu konuda somut bir vakaya dair isim, kurum ve karar tarihlerine yer verildi. YTB açıklamasında, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan ''Gençlik Daireleri''nin aileleri tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla çocukları koruma altına aldığı hatırlatılarak, uygulamaların aile bütünlüğünü ortadan kaldırdığı iddiası dile getirildi.(dw,de)

Tabii, bu çocukları Alman ailelere vermenin bir amacı daha var…Avrupa’da ailelerinden koparılan Müslüman çocuklar Hıristiyanlaştırılmak isteniyor. İşte onlardan biriydi Elif Yaman. Ama Türk hükümetinin teşebbüsleri sonunda kurtarılarak annesine teslim edildi.

Alman adli makamları bu konularda çok merhametsiz. Bir karar veriyor ve bu kararından kolay kolay dönmüyor.

Hollanda da, Pleegzorg Nederland isimli kurumun verilerine göre 2000 yılından 2009 yılına kadar, ailelerinden alınan çocukların sayısı 12000’den 23 bin 355’e yükselmiş. Özellikle Türk ve Faslı çocukların bu orandaki payı giderek artış gösteriyor.(haber.nl)

Bu zalimce uygulamalar yalnız Almanya’da değil değil Avrupa ülkelerinde de sürüyor.  Hollanda da Müslüman veya Türk ailelerinden alınan çocukların özellikle  Hıristiyan, Ateist, İslam karşıtı veya ahlaki değerlerden yoksun ailelerin yanına verildiği de biliniyor.

Bazı kaynaklara gore, Alman bakıcı ailelere veya kilise yurduna yerleştirilen Türk çocuklar, çok mutsuz. Buralarda tam bir Hristiyan gibi yetiştiriliyorlar; domuz eti yediriliyorlar… Halihazırda bu kurumların elinde 4 bine yakın Türk çocuğunun bulunduğu biliniyor.

Türkiye bu konuda ne yapıyor:

Anlaşıldığına göre, “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Avrupa'da yaşayan Türk kökenli çocukların yabancı ailelere verilmesi konusunda bazı ülkelerde inceleme yapacak.
Komisyon'a, Avrupa'daki göçmen çocukların sorunları ve velayet hakkı konusunda yürütülen izleme dosyası sunuldu.” (netgazete.com)

Unutulmasın,  17 Nisan 2013'te Neonazi cinayetlerinin ilk duruşması yapılacak Almanya'da.

Bu arada , bu çocukların da  olur olmaz ailelerin yanına verilerek bir cinayet daha işlenmesine  göz yumulmamalıdır.

Bunun sorumluluğu, hem Alman Türk Toplumunun ve Türkiye Cumhuriyetinin üzerindedir. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Ve bu olaylardan hemen adli makamları ve gereken ilgilileri haberdar etmeliyiz.

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..