Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Dünya
 

Almanya Milli Görüş'ün Parasıyla Yunanistan'ı Kurtarıyor...

Almanya'da Milli Görüş'ün Deutche Bank'ta Ki Paraları Ne oldu?

İşçilerin Almanya'ya gidişinin 50. yılı kutlanıyor şu günlerde. Bundan seneler önce Anadolu'nun bozkırlarından muhafazakar ve çalışkan insanlarımız Almanya'nın yolunu tuttu. Bunlardan biride benim öz dayımdı. Sonra Teyzem sonra halam Almanya'ya gittiler. Annem de Dayımın vesilesi ile  Almanya'ya gidecekti ve sonra Babam ve bizleride yanına aldıracaktı ama dedem engel oldu. 

Almanya'ya gelen çoğunluğu köylerden gelen iç Anadolu'nun muhafazakar insanlarının olduğu bu ülkede dil bilmeden kültürü bilmeden zorluklar yaşayarak ayakta durma mücadelesi yaşamış insanlarımız. Buraya gelen insanlarımız hemen cami ve derneklerle organize olmuşlar ve ezici çoğunluğu İslami görüşte olan insanlarımız Milli Görüş'ün misyonuna gönül vermişler ve camilerde para toplanmış, kimisi Adil Düzen vizyonu için maaşından önemli miktarları bu misyon için vermiş. 

Yıllar önce Avrupa Milli Görüş içerisinde önemli görevde bulunan saygı duyduğum ve sevdiğim büyük bir Avrupa Kentinin sorumlusu ile sohbet etme imkanım oldu. Samimi ve içten bir insandı. Yıllarca süren misyonun 28 Şubat darbesiyle nasıl mahvedildiğini, bu süreçte Milli Görüşte kan kaybı yaşandığını, davaya gönül veren insanların özellikle Sünni Kürt kökenlilerin zaman içinde yavaş yavaş PKK'nın PİK (Parti İslami Kurdistan) saflarına sempati duymaya başladığını anlattı.

Özellikle bir konu vardı ki çok ilgimi çekti. Milli Görüş'ün Avrupa'da Adil Düzen çağrısı ve vizyonu için topladığı paraların miktarı ve bu paralara ne olduğu konusuydu.

Ben Sayın Erbakan'ın göreve gelinmesi halinde seçim vaadi sırasında hazırda 100 milyar dolar bulacağını söylediği sözleri hatırlattım. Bu parayı sordum kaynağı nedir diye?

Almanya'nın Deutche Bank'ta bulunan (1998 Rakamlarıyla) 100 Milyar Dolarının Alman makamlarınca tutulduğunu söylemişti. Bu parayı Almanya faizsiz olarak kullanıyordu. Gerçekten üzüldüm. Düşünsenize o zamanki Türkiye'nin borcu 150 milyar dolar ihracatı ise 30 Milyar dolardı. Bu para şimdiki değerlerle şayet avroya çevrilseydi ve faiz işletilseydi 2011 rakamlarıyla 400 Milyar Avro demek . 

Peki nerde bu para?

Merkel'li Almanya bu parayı Yunanistan'a kaptırdı (Avrupa Birliği Yunanlıların bu borcunun yarısını bu yüzden rahatça silebildi). Bu para Yunan bataklığında battı. Merkel'de bu parayı vermiyor. Almanya Deniz Feneri bağışlarını tehdit olarak kullanmakta ve paranın üzerine bu şekilde yattı malesef. Parayı isteyenin gırtlağına basılıyor, ülkesi karıştırılıyor sonrada paranın üzerine yatılıyor (Libya ve Mısır'da olduğu gibi).

Türkiye'nin bu paraya şimdi ihiyacı var mı? Evet var, yıllarca bu halk ÖTV, KDV, MTV, KKDF, BSMF, GV, ağır harçlar ödemekten yoruldu. 200 Bin çocuk sokakta yaşamakta, Van'da halk evlerine giremiyor, onca insana çadır yetmiyor.

Şayet bu para tembel Yunanlılara değilde ait olduğu yere Türkiye'ye harcansaydı Edirneden Erzurum'a, Van'dan İzmir'e, Samsundan Adana'ya tüm yollar Deprem vergisi kullanılmdan otoban yapılır, 200 bin sokak çocuğu sokakta Tinerci diye dışlanmazdı. 

Bu halk bonkördür, en büyük kusuru feraseti, basireti bağlanmıştır ve çoğunlukla güçlüden yanadır...

28 Şubat Darbesi Milli Görüşü zayıflatarak hem Sünni Kürtlerin Adil Düzenden umudunu keserek PKK'ya ve bugünkü Alternatif Cumalara koşmasına yol açtı, hemde bu para'nın üzerine Almanya'nın ebediyete kadar yatmasına yol açtı.

Ne kadar uyanık değil mi bu Batı? Kaddafi'nin 200 Milyar Dolarki ki bence daha fazla Amerikan Bankasındaki parasını ABD vermiyor, Mübarek'in Parasını İngiliz ve Amerikan Bankaları vermiyor, Suudi Arabistan zaten Bank Of America'ya hac ve petrol paralarını faizsiz haraç olarak veriyor, sıkıysa vermesin. Almanya'da 400 Milyar Doları Yunanlılara şimdiye kadar bağışladı. 

Eh, dedim ya biz eşek olursak üzerimize semer vuran çok olur. 

 
 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..