Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Almanya ve Amerika'nın terörle mücadele anlayışı

Almanya ve Amerika'nın terörle mücadele anlayışı
 

BİRLEŞİK DEVLETLER KOBANİ TİYATROSU

Medyada bir süredir pompalanan Ayn'el Arab (Kobani) çatışması rezaletinin yarattığı ektra terör ortamını dehşet içerisinde izliyorsunuzdur. Bir günde Musul'u alan IŞİD nedense Kobani'yi iki haftadır alamıyor!

Kimse de durup "Aga bu nedir?" demiyor. Demez tabi. Amerika PKK ve sempatizanlarına çok açık bir mesaj veriyor: Sizin yanınızdayız! Göstermelik şekilde IŞİD güçlerini vuruyor. Amerika havadan PKK yerden ilerliyor.

Böylece PKK'lı teröristlerin "Destan yazıyoruz" şeklinde edebiyat yapmalarına ve kendilerini meşrulaştırmalarına yardımcı olunuyor. Ülkemizdeki siyasetçi kılığındaki teröristler de ülkede sağa sola molotof ve kurşun yağdırılmasına özendirip kan akması için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar.

Peki tam bu sırada ne oluyor? Piyasaya Amerika'ya gıcık giden Almanya çıkıyor. Her gün Türkiye'ye manşetten saldırıyor. Ülkesinden IŞİD'e yülzerce terörist ve istihbaratçı koşiarak gitmesine, binlerce PKK'lı teröriste açıktan devlet desteği sağlamasına karşın sanki teröre karşıymış gibi çıkıp zırvalama fırsatını geri tepmediler.

Peki tüm bu düşmanlık bununla kaldı mı? Tabi ki hayır! Devlet başkanı olarak Merkel açık açık PKK'ya silah göndereceklerini açıkladı; her ne kadar "Biz peşmergeye gönderiyoruz ama PKK'nın eline geçip geçmeyeceğini bilmiyoruz" gibi salakça bir açıklama yapmış olsalar da...

Almanya ve Amerika'nın PKK'ya verdiği silahlar arasında uçaksavardan tansavar füzelerine kadar paryla almaya kalksanız alamaycağınız bir ton silah bulunuyor.

Suriye'de PKK'lılar kulaklarını dört açıp kendilerinden gelecek bilgileri haber yapmayı dört gözle bekleyen yabancı haber ajanslarına "IŞİD'in ağır silahlarına karşı makineli tüfekle direnemiyoruz" diyor, bir yandan da Türk medyasına IŞİD tanklarını patlatıyoruz haberleri servis ediyor. Tankları keleş mermisiyle mi patlatıyorlar?

AMERİKA'NIN KARLI PLANI

Amerika bir yandan en sıkı eğitimli adamlarından oluşan IŞİD'i Kürtlerin üzerine salıyor bir yandan da PKK'yı destekliyor. Musul'u bir günde alan IŞİD'in bamya kadar Kobani'de iki haftasını harcaması PKK'lılara bahşedilecek bir zafer edebiyatının ve moralin yanısıra Türkiye'deki terörist ve yandaşlarını devlete karşı kışkırtmak için harika bir fırsat yaratacak.

Ne kadar güzel. Amerika iki tane terörist grup yaratsın, birbiriyle savaştırsın. Olan yine Türkiye'ye olsun. Üstelik tetiğe basmadığı halde. Sonra da çıkıp Türkiye IŞİD'i destekledi vs. vs. açıklamalar yapılsın. Bu ileri düzey adilik çok hafif ifadesiyle "Neo namussuzluk" olarak adlandırılabilir.

Aslına bakılırsa hem Amerikalılar hem de Avrupalılar IŞİD'in Amerikan desteği olmadan değil petrol bölgesini kuşatmak, nefes dahi alamayacağını çok iyi biliyorlar ama hazır fırsat  varken Türklere ayar verme ve Türk kanı akıtmanın tam zamanıdır düşüncesinden kendilerini alamıyorlar.

Yabancı haber sitelerine bir bakarsanız özellikle yorumlarda şunu açıkça görebilirsiniz: Müslüman Türkler teröristtir, Amerika ve Avrupa adalet ve özgürlük peşindedir.

Amerika ve Avrupa Türklere ve Müslümanlara karşı yürüttükleri bu postmodern Haçlı seferinde er ya da geç başlarını çok büyük belaya sokacaklardır.

Bugün Amerika "Savaşı da barışı da biz yaratırız" sloganıyla yepyeni terör senaryoları yaratmayı sonra onları bitirmeyi oyun haline getirseler de birgün yarattıkları IŞİD te PKK' da mutlaka kontrolden çıkıp silahlarını kendilerine döndürecektir. Her ne kadar bugün %100 kendi kontrollerinde olsa da...

Yani Almanya'nın da Amerika'nın da terörle mücadele anlayışı şu:

"Terör örgütü IŞİD Arap ve Kürtleri mi öldürüyor! Aman Allah'ım. O halde derhal PKK'ya ağır silahlar verelim de Türkleri öldürsünler!"

Türkiye'yle ticari ve askeri işbirliği daha mantıklı ve karlıyken sırf hırsları yüzünden akan kandan para kazanmayı tercih eden bu hasta ruhlara ne demeli ki?

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..