Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Alnına çivilemek…

Alnına çivilemek…
 

Sayın Kılıçdaroğlu hakkında yüz yıldan beşyüz yıla kadar hapis öngören dava açılmalıdır.

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, Fethiye'nin Pazar günü yapılan belediye başkanlığı seçimi öncesi Seki'deki mitingde "O belgeleri Sayın Başbakan'ın alnına çivilerim" diyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'ı ölümle tehdit ettiğini ileri sürerek, savcıları göreve çağırdı. Tabii ki haklıdır. Ne demek sayın başbakanın alnına evrak çivilemek? İlan tahtası mı orası?

Koskocaman AKP milletvekillerinden bazıları bile sayın Başbakanın bir tutumunu veya sözünü beyenmediklerinde kendi aralarında mırıldanıyor, yüz yüze gelince alkışlıyorlar da sayın Kılıçdaroğlu nasıl alnına belgeleri çivilerim der?

Sayın Kılıçdaroğlunu sevebiliriz, sevmeyebiliriz. Ama kamu oyu şuna emindir ki elinde geçerli belge olmadan konuşmaz. Bunun ispatı da şimdiye kadar suçladığı kimse hakkında bir tazminat davası açıp kazanamadı. Hiç olmazsa sembolik de olsa bir liralık bir dava açın, kazanın. Tam tersi sayın Kılıçdaroplu ile hesaplaşmaya kalkanlar ne haldeler, ortada.

Sayın Kılıçdaroğlu bildiğimiz kadarı ile marangoz değildir. Bir panoya belge asacaksa bile bu işi seloteyp ile yapar diye düşünüyorum. Eğer bu kadar iddialı bir şey söylüyorsa kesin bir bildiği vardır. Sanırım ve umarım Sayın Başbakan yanıtlayacaktır.

Sayın Başbakanın dediği gibi kanunun hiçbir yerinde İsrail yazmıyor. Peki bütün muhalefet neden isyan ediyor? Bu insanların kafasına toptan güneş mi geçti? Mümkün değil. O zaman bir şeyler biliyorlar. Hemde kesin eminler. Bu yüzden tartışmaların odak noktası İsrail oluyor.

Konuşmasında önce “alnına çivilerim” deyim değildir. Sayın başbakan ölümle tehdit edilmiştir diyen Sayın Mehmet Nil Hıdır, konuşmasının devamında "En önemlisi de Kılıçdaroğlu diyor ki, `Sayın Başbakan bu konu ile ilgili olarak açıklama yapmazsa ben bu belgeleri Başbakan'ın alnına çivilerim.' Bu ifadeler başlı başına olayın geriliminin ne kadar tırmandırıldığının bir işaretidir. Alnına çivilerim ifadesi bir deyim değildir. Gönlünden geçen ama yapamadığı bir tehdit unsuru taşıyor. Daha çok bu kelimeyi silah kullananlar söyler. Silahı çeker `alnından çivilerim` der. Bu arkadaşımız da maalesef bunu diyemediği için biraz daha kamufle edilmiş bir şekilde ölümle tehdit ediyor. Bu konuşma normal bir insana bile yapılmış olsa, kamu adına hayatı tehdit etmek bir suçtur. Ben bu konuda ilgili Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyorum.”

Genellikle gerçek anlamından farklı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla sözcükten meydana gelen, söz topluluklarına "deyim" denir. (Dilbilgisi kitabı böyle diyor) Sayın milletvekili değişik bir anlamda ifade edildiğini söylediğine göre bu bir deyim.
Yani deyim olarak söylendiğini kabul ediyor. Kafamız allak bullak oldu. (bu bir deyimdir.)

Her şey bir yana sayın Başbakan tanıdığımız kadarı ile haklarını son derece iyi savunur, hem kendinin hem partisinin. Sayın milletvekili bir katkıda bulunmaya karar vermişse bu belgelerin ne olduğunu bir araştırsa daha faydalı olacak kanaatindeyim.

Pazartesi, Haziran 08, 2009

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..