Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Alo 174 Gıda hattı nedir

Alo 174 Gıda hattı nedir
 

ALO 174 Gıda Hattı Nedir


Çoğu zaman kötü veya beklenmedik bir durumla karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilemeyiz, fakat şu aklımızdan çıkmamalı her durumda yapılacak bir hamle vardır. Görmezden gelmek çok kötü. Ve hatta “ Bana dokunmayan yılan “ düşüncesi ise en tehlikelisi belki de. Bu cümleye hayattan bir çok örnek verilebilir. Benim size aktarmak istediğim örnek ise tabi ki kendi alanımla ilgili. Gıda alanında bizi bekleyen tehlikelere ve düzensizliğe karşı ne yapabiliriz?

Cevap :  ALO 174 Gıda Hattı.

Tükettiğiniz gıdanın güvenirliğinden şüphe duyuyorsanız ve size en kısa sürede dönüş yapılmasından emin olmak istiyorsanız bu numaraya ulaşabilirsiniz. Sizi üzen, şüpheye düşüren şey  bir işletme ya da bir ürün olabilir. Bu olumsuzlukları ve şikayetinizi bildirirken kişisel bilgilerinizi vermelisiniz fakat bu sistemde saklanır. Daha sonrasında ise size telefonla ulaşılır ya da siz dilerseniz internet üzerinden durumu takip edebilirsiniz. Bu denetimleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı il ve ilçe resmi kontrol görevlilieri yapıyor. İşte bu güven veren bir mesele ve oldukça ciddi. Eğer o ürün ya da işletme şikayeti haketmiyorsa ve bir sorun yoksa zaten belli olur. Fakat ortada bir sorun varsa, ve tüketici olarak siz haklıysanız güvenilir gıda ve tüketimi adına da herkese yardımcı olmuş olursunuz.

Eğer bir şeyde sorun varsa o sorun daha fazla insana yayılmadan çözülmeli, bu bilinç tüm tüketicilerde olmalı. “ Bir daha almam. “ düşüncesi sadece seni kurtarırken, “ Bunun düzelmesini sağlayabilirim. “ düşüncesi çok kişiye yarar sağlar. Tüm bu duyarlılığın yanında en güzeli ise şu, işitme engeli olan vatandaşlarımız unutulmamış. Hafta içi, görüntülü görüşme birimiyle şikayetlerini ve olumsuzlukları kendileri belirtebilirler. 

Bu duyarlılıkları için de tüketici adına bir kez daha teşekkürler…

Not:  “  Güvenilir gıda için el ele olalım. “                                                                                              

Sağlıkla kalın!             

 Gıda Mühendisi- Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..