Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (10)

Alo orda mısın (10)
 

 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--9-/Blog/?BlogNo=111124

 

Onun gitmesiyle annesi telefonu eline alarak doktor arkadaşını aradı. Nazan için randevu istedi. Doktor iki saat sonra randevu verdiği hastasının arayarak randevuyu iptal ettiğini onun yerine Nazan’ı alabileceğini söyledi.

Kızını doktora götürüp sağlığıyla ilgili bilgi alabileceğini bilmek annesini biraz da olsa rahatlatmıştı. Eşinin yanına giderek durumu bildirdi. Ve Nazan için en uygun olanın bu olduğuna karar verdiler.

Annesi daha sonra bu kararı bildirmek üzere Nazan’ın odasına giderek, iki saat sonrası için doktordan randevu aldığını ve hazır olmasını istedi.

Nazan bunu hiç hesaplamamıştı. Öyle şaşırdı ki panikle, “ ne doktoru ben çok iyiyim, bebek de iyi. Doktora gitmeye hiç gerek yok” gibi bir şeyler söyledi. Annesi, “ne kadar iyi olduğunuzu doktorun ağzından ben de duymak istiyorum. Senin sağlığın bizim için çok önemli. Bunu kendim duyarsam babanla ben o zaman rahat bir nefes alabileceğiz, hem baban böyle istiyor‘ diyerek kararlılığını ortaya koydu.

Nazan ne yapacağını ne söyleyeceğini şaşırdı. Çaresizlikle, “anne lütfen” diye sızlandı. Annesi Nazan’ın bu tavrına çok sinirlenmişti. “Saçmalamayı kes, bunu baştan düşünecektin. Doğuma kadar her ay kontrole gideceksin, buna alışsan iyi edersin!” diye azarladı.

Nazan, “ama anne anlamıyosunnn” diye sızlanmaya devam etti.

Annesinin olanca siniri bozuldu, “bebek fikrinden evlilikten vazgeçersen bil ki buna en çok babanla ben sevinirim. Seninle ilgili her şeyi bilmek istiyoruz. Sızlanmayı kes ve hazırlan!” diye son kez uyararak odadan çıktı.

Nazan, doktordan kurtuluşu olmadığını anladı. Ya annesine olanları anlatıp evlilik hayalinden vazgeçecekti ya da doktora gidip bütün foyası ortaya çıkacaktı, yine evliliği hayal olacaktı.

Ne yapacağını şaşırmıştı son bir umutla telefona sarıldı ve Murat’ı aradı olanları anlattı. Murat, “bu büyük yalanı ortaya atan sensin. Ben ne yapabilirim, annene babana, yok Nazan’ı doktora götürmeyin, o zaten bebek beklemiyor mu diyeyim” diyerek sinirlendi.

“Bu yalan daha fazla uzamasın, doktora git ve hamile olmadığın anlaşıldığında yaptığın testin sonucunun yanlış çıktığını falan söyle. Sonrasına da sonra bakarız artık” diyerek çözüm üretmeye çalıştı.

Nazan bu öneriyle biraz rahatladı ve hazırlanmaya başladı...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..