Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (7)

Alo orda mısın (7)
 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--6-/Blog/?BlogNo=110964

 

Kapının çalmasıyla birlikte kapının önünde herkes yerini almıştı. Babası Nazan'a, “sen aç kapıyı” dedi ve Nazan kapıyı açtı.

Murat elinde çiçeklerle karşısında duruyordu. Anne ve babasıyla birlikte gelmişti. Hoş geldin faslı hemen oracıkta yapıldı. Misafirler içeri davet edilirken kayınvalide adayı elindeki bir kutuyu Nazan' ın annesine uzattı. Annesi kutuyu Nazan' a verdi ve Nazan elinde çiçekler ve kutuyla birlikte mutfağa geçti.

Nazan' ın anne ve babası bu işten hiç hoşnut değillerdi. Kızlarının hamileliği, evlilik fikri onları derinden sarsmıştı. Karşılarına damat adayı diye kızlarından yaşça büyük birinin çıkmasıyla sinirler iyice gerildi.

Murat' ın ailesi de gergindi. Onlarda eve, “gelin” diye isteyecekleri kızın çocuk yaşta olup, karşılarına mini etekle ayıcıklı terliklerle çıkmasına fena halde bozulmuşlardı.

Nazan mutfaktan salona gelemiyordu. Yaş olayı nasıl çözülecek düşünemiyordu ama ailesinin çok kızacağına da adı gibi emindi.

Sonunda Nazan’ ın babası, “nasılsınız” faslını başlattı da evdeki gerginlik az da olsa azaldı.

“Nasılsınız?”

“Teşekkür ederim siz?”

“Teşekkür ederim ben de iyiyim”'

“Siz nasılsınız hanımefendi?”

“Teşekkürler iyiyim, siz?”

“Teşekkür ederim ben de iyiyim”

Böyle bir yalancı muhabbet sürüp gidiyordu. Kimse gerçek duygularını söylemiyordu.

Nazan' ın babası Murat' ın babasına, “nasılsınız?” diye sorduğunda babası, “oğlumun evlenmesini çoluğa çocuğa karışmasını hanım da ben de çok istiyorduk ama böyle evlenmeden önce hamile kalan küçücük bir kızı eve gelin diye almayı düşünmemiştik. Hem kızınızın o kıyafeti ne öyle? İnsan üstüne doğru dürüst bir şeyler giyer. Madem evlenecek, kayınvalide kayınpeder karşısına çıkarken yarı çıplak şekilde çıkmamalıydı” demek isterdi.

Nazan' ın babası da, “nasıl iyi olabilirim, benim küçücük kızımı oğlunuz kandırmış hamile bırakmış. Şimdi de evleneceğiz diye tutturuyorlar. Üstelik kızımın daha liseden sonra önünde üniversite hayatı var. Hem bebek hem okul nasıl olacak? Herşey bir tarafa oğlunuz kızımdan çok büyük. İçimden oğlunuzu boğmak geliyor” demek isterdi.

Ama kızının durumunu düşünerek bunları söyleyemedi.

Nasılsınız faslı biterken Nazan salona geldi ve babasının yanına oturdu. Derin bir sessizlik oldu. Murat’ ın babası konuya girmek istiyor ama nereden başlayacağını bilemiyordu.

“Çocuklar birbirini sevmiş, bize de onları birleştirmek düşüyor. Allah’ ın emriyle Peygamber’ in izniyle oğlumuz Murat’ a kızınız Nazan’ ı istiyoruz “ dedi...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..