Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Aloha

Aloha
 

Olumlu enerji üzerine hepimiz onlarca yazı okuduk, kızdık, söylendik bazen inandık bazen de saçma bulduk. Bu daha önce duymadığım bir yöntem olduğundan ilgimi çekti. ALOHA!!! (Koşulsuz sevgi) 

Aloha felsefesi Hawaii Adalarına özgü bir enerji akımı olmakla beraber Hawaii Adaları’nı meşhur eden, sevecenlik, cana yakınlık, bedeni rahatlatma, problem çözme, hedefe ulaşma, istenen duygu – duruma odaklanma gibi hisleri yönetebilecek güçlü bir yöntemdir. Hawaii dilinde “Aloha” merhaba, hoşçakal veya sevgi gibi kavramları ve daha fazlasını ifade eder. 

Bu enerji paylaşılıp uyumlandıkça sağlık, mutluluk, sevgi, saygı, anlayışında evrensel olarak yayılacağı düşünülür. Bu gücü uyulmamak oldukça basit olduğundan ciddiye almayabilirsiniz. İşe yaraması için sık sık uygulayıp hatırlamalısınız. Yapılması gereken istediğiniz her şeyi ver herkesi kutsayın. Evet sadece bu. Ancak derinliklerinde yatan temel noktalara değinmeliyiz. Çünkü ne yazık ki çoğunlukla dilek ve dualarımızda istemeyi bilmiyoruz. İçimizden geçeni doğru aktaramıyoruz. 

Kutsamak belli bir düşüncenin, önemsenen bir özelliğin artmasını, çoğalmasını niyet etmek anlamında uygulanıyor. Hayatımızı değiştirmek adına ve istediğimiz sonuçları alabilmek adına kutsama yönteminin üç şartı var; 

Aklınızı olumlu düşüncelere odaklayarak olumlu güçleri harekete geçirirsiniz 

Kendi enerjiniz dışarı doğru giderken daha çok enerjinin size gelmesini sağlarsınız 

Direkt olarak kendiniz için değil bütünün hayrına gerçekleşmesini arzu ettiğiniz şeyleri sıralarken, niyet etme korkusundan kurtulup başkası için istediğiniz olumlu düşüncelerin kendinize çoğalarak gelmesine neden olursunuz 

Bu işlem ile kendinize ve başkalarına da yardım edersiniz. Çeşitleri ; 

Hayranlık Belirtmek : Fark ettiğiniz güzellikleri dile getirmek, övgüde bonkör olabilmek Olumlamak : Kutsamanın artış ve süreklilik sağlama biçimidir. (örneğin; vücudundaki sağlığın kutsanmasını dilerim gb.) 

Şükretmek – değer bilmek : Sahip olduğunuz güzelliklere ve sahip olacaklarınıza minnet etmektir 

Ummak : Geleceği kutsamaktır (örneğin; kazancının daha da artmasını dilerim gb.) 

Aloha Yöntemi’ni kullanırken, uygulayamayıp hayata geçirememenize neden olacak tek şey küfür etmektir. Bu yalnızca kötü söz söylemek anlamında değil tabii. Şükretmek yerine isyan etmek, teşekkür etmek yerine memnuniyetsizlik göstermek vs. İyi sonuç alabilmek için endişe ve korkuları kendinizden soyutlamanız gerekir. Olumsuz gelişecek her düşünce yaptığınız uyulmamaya olan inancınızı kaybettirecektir. Kutsama niyetleri başarı, sağlık, sevgi, huzur, kazanç gb birçok nedenle kullanılır. 

Bu gücü arttırmak için ise; Hawaii’de basit bir nefes alma tekniği kullanılır. 

1- Doğal nefes alış verişinizin farkında olun 

2- Nefes alırken dikkatinizi başınızın tepesine, verirken göbek deliğinize odaklayın 

3- Gevşemiş, odaklanmış veya enerjik hissettiğinizde, görülmez bir ışık bulutu ya da elektromanyetik bir alan tarafından kuşatılmış olduğunuzu düşünün 

4- Niyette bulunurken sizi saran enerjinin bu niyet üzerine aktığını hissedin 

Denenmemiş hiç bir şey için ön yargılı olmamanızı dilerim. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..