Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '14

 
Kategori
Futbol
 

Alper Rıdvan olur mu?

Fenerbahçe Kasımpaşa maçına 2 haftada kaybedilen 6 puan ve as futbolcularının sakat ve cezalı olması sebebiyle çok gergin başladı. İlk 5 dakikada neredeyse 2 pas yapamadılar ama 2 defa ortamı gerdiler. Evet Fenerbahçe'nin gol yükünü çeken Webo ve Sow sakatlık sebebiyle, asist yükünü çeken Caner cezası sebebiyle tribünde olunca işler puan kaybedilen Eskişehir ve Sivas maçlarından daha da karmaşık bir hale gelmişti. Ersun Yanal Emenike'yi riske atmak istemeyince Kuyt  mecburen forvetdeydi ve maalesef bu maçta ofsayt rekoru kırarak o bölgenin futbolcusu olmadığını kanıtlamı oldu. Maçın ilk yarısında sinirden 3 pas yapamayan Fenerbahçeli futbolcular bu kadar çok eksik varken kart görmek için adeta hakeme davetiye göndermeye devam ettiler. Ersun Yanal bir an önce bir mental destek uzmanından yardım almalıdır. Sözleşme masasında profosyonel oldukları akıllarına gelen bu koca adamlar maalesef işler kötü gidince birer amatöre dönüşüyorlar. Milyonlarca lira kazanan bu adamlar antrenmandan sonra mutlaka psikolojik destek almalıdırlar. Özelikle Emre kesinlikle hatta mecburen almalıdır.

Maçın ilk yarısında kötü sonuçlar alan 2 takımın içinde bulundukları durumdan kurtulmak için fazla risk almadan orta saha mücadelesi ile maçı kazanma arzuları üst seviyedeydi. Maçın içinde göze batan tek isim Alper Potuk oldu desek yalan olmaz. Aldığı her topla rakiplerini peşine takarak dikine oynayan ve bize Rıdvan'ın 1988-89 sezonundaki futbolunu hatırlatan driplinglerini seyrettik. Allah Alper'i sakatlıktan korusun. Böyle devam ederse şampiyonluğun en büyük mimarı olacağından şüphem yok. Yine mecburiyetten ilk 11'de sahaya çıkan Homen maalesef yine sınıfta kalırken 2. yarıda yerini Baroni'ye bırakırken acaba Ersun Yanal neden Salih'i düşünmez halen daha çözebilmiş değilim. Neyse ki imdada Kerem yetişti de 2. sarıdan kızarınca maçın hakimiyeti tamamen Fenerbahçe'ye geçti. Emre'nin nefis golüne eyvallah ama maç içindeki öfkesine artık katlanacak kimse kalmadı. Takımda bu kadar eksik varken ve kameralar sürekli kendisini çekerken rakip antrenöre yedek futbolculara küfürler savurması illallah dedirtiyor. Ersun Yanal maç 1-0 olduktan sonra Emenike'yi almaktan vazgeçince 10 kişi kalmasına rağmen Kasımpaşa pozisyonlar bulmaya başladı ve maalesef yine Fenerbahçe defansı çok basit bir gol yedi. Golde ortayı yaptıran Kadlec ve pozisyonunu almayan Alves kadar duracağı yeri bile artık bilmeyen Volkan çok büyük hatalar yaptılar. Maalesef Fenerbahçeli futbolcular herhalde rakiplerini çok hafife alıyorlar ki rakibe böyle rahat orta yapma şansı ve şut şansı tanıyorlar; ya da defans yapmayı bilmiyorlar. Neyse ki yenilen golden sonra hemen Bekir'in golü geldi ve tribünler gerilmeden maç bitti.

Ersun Yanal yine oyuncu değişikliklerine fahiş hatalar yapmaya devam ediyor. Maç 1-0 olmuş rakip 10 kişi ve defanstan adam çıkarıp forvet oyuncusu alırken Emenike'yi oyuna alıp defans güvenliğini bırakacak rakibe 2. golü atmak varken beraberlik golüne davetiye çıkarmak tam bir acemiliktir. Emre'nin artık yürüyecek hali yokken Topuz'un çıkarılması tam bir teknik adam yanlışıdır. Hele hele Kasımpaşa artık 2. golü ararken maçın adamı Alper'i çıkarıp Selçuk'u oyuna almak resmen intihardır.

Maçın hakemine gelecek olursak Fırat Aydınus'a iş düşecek bir pozisyon olmadı. Ama maalesef yine öküzün altında buzağı arayanlar 2. golün ofsayt olduğunu iddia edeceklerdir. Ama futbol bilgileri sıfırın altında olan bu yorumcu müsveddeleri maalesef futbolumuzun kanserli hücreleridir. Evet 2. golde ofsayt olan bir futbolcu vardı ama o da pozisyonun dışındaki Alves'di. Ayrıca Kerem'e çıkan 2 sarı da çok doğruydu. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..