Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Alsancak Şenliğinde İzmirli, göklere uçtu, " Bütün Türkiye, İzmir olsun" Denildi...

Alsancak Şenliğinde İzmirli, göklere uçtu, " Bütün Türkiye, İzmir olsun" Denildi...
 

Dile kolay. Tam 14 yıldır düzenleniyor bu Alsancak Şenliği. Her zamanki gibi kültürle yoğrulmuş, sanatla paklanmış değerler, birbir ortaya kondu. İzmir’liler, Alsancak'ta toplanıp  hoşca vakit geçirdiler.

İzmir’in eğlence merkezinin her sokağında ayrı bir etkinlik vardı. Ve Alsancak, hep birlikte elele vermiş, balonlar gibi uçuyordu. Herkes bir şarkı mırıldanıyor, coşkuyla yanındakilere sarılıyordu. “ İyi ki doğduk, iyi ki Alsancaktayız, iyi ki neşe küpüne battık. Iyi ki İzmirli’yiz” diye diye halay çektiler. 

“Seksek seke seke mahmureyi” kolkola girerek koradan salına salına dinlediler. “Düriyemin güğümleri kalaylı” da çalındı söylendi. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile Konak Belediyesinin ortaklaşa düzenledikleri bu 14 ncü Alsancak Şenliğinde, antik arabalar da ziyaret edildi.

Konser öncesi sahneye Dernek Başkanı Olcay’la birlikte çıkan Pekdaş, yaptığı konuşmada yerel yönetim olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerde katılımcı bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı.

Başkan Pekdaş, "Biz yerel yönetimler bu etkinlikleri, sadece kendimiz olarak değil bu şehirde yaşayanların sözcüsü olarak, onlarla birlikte çalışarak ortaya çıkarıyoruz. İzmir'in ruhunu, İzmir'in kimliğini her tarafa yayalım. Bütün Türkiye İzmir olsun, Bütün Türkiye aydınlansın" dedi. Konuşmaların ardından başlayan kapanış konseri Kordon’u dolduran on binlerce müziksevere muhteşem bir gece yaşattı. Sanatçı Ajda Ahu Giray, Fransız şarkıcı Edith Piaf'ın şarkılarını dile getirirken bir yandan da sanatçının yaşam öyküsünü anlattı. Kordon’daki çim alanda toplanan on binlerce İzmir’li müzik dolu keyifli bir gece geçirdi.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..