Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Alt tarafı bir kırmızı kart!..

Alt tarafı bir kırmızı kart!..
 

Sanki ilk defa bir hakem hatalı kırmızı kart göstermiş gibi ve sanki ilk kez bir futbolcu hatalı oyundan atılmış gibi kıyameti kopartıyor bu durumdan beslenen asalaklar...

Bahsettiğim asalaklar ne Fenerbahçe Kulübünde ne de Eskişehirspor Kulubünde. Tahmin ettiğiniz gibi futbol piyasasında futboldan çok olayları, başka bir deyişle kraldan fazla kralcılık yapanları yani medyadaki ukalalar.

Öyle ki; işi iyice büyüterek hakemin evini basıp, eşini çoluk çocuğunu ve hatta aidat ödeyip ödemediğini sorgular hale geldiler.  Sonrada bunun adına gazeteceilik ve televizyonculuk diyerek aklı sıra" haber alma" özgürlüğünü kullanıyoruz diyorlar.

Süper ligde at gözlüğüyle bakmadan ama mercek altına aldığımız Bursaspor üzerinden kırmızı kartları şöyle bir düşündüğümde yıllar önce Gençlerbirliği maçında Veli Acar'a Hüseyin Göcek'in verdiği, Beşiktaş maçında Fırat Aydınus'un Volkan Şen'e verdiği ve Halis Özkahya'nın Eskişehirspor maçında Ozan İpek'e verdiği ısmarlama ve ucuz bile denmeyecek kadar anlamsız kartlar ne gündemde kaldı, ne büyütüldü, ne de birileri bu futbolcular için bir yerlerini yırttılar. 

Bir kısım insan hakem hatası dedi, diğer kısım ise büyüklere yaranma cabası dedi ve geçti. Ama bu süreçte ne hakemler taciz edildi, ne başka bir şeyler arandı, ne teknik direktör başka konulara vurdu. Hata yapıldı ve bitti.

Son yıllarda hatalı bir çok maç yönetmesine karşın federasyon ve UEFA tarafından el üstünde tutulan bir hakemi bu kadar açık şekilde infaz etmek çok manidar. Yapılan sadece çok basit bir hata ve bu hata ile zarar gören hiçkimse yok. Maçı oynayan iki takıma maçtan önce birer puana razı olun deseler büyük çoğunluğu muhtemelen bunu kabul ederdi. Kırmızı kart gören Caner'in o ana kadar sahada varlığı ile yokluğu belli olmadığı gibi kırmızı kartı görünce az kaldı kahraman oluyordu.

Hadi herşeyi bir kenara bırakalım.. Hepimiz birşeylere gıcık kapmıyor muyuz? Birşeyler sinirlerimizi gereksiz yere alt üst etmiyor mu?

Hakem Fırat Aydınus'un Caner'e gıcık kapma ihtimali yok mu? İnsan ve duyguları varsa muhtemelen onun da zaafları vardır ve Caner'i sevmiyordur. Tipine, şekline, futboluna, konuşma tarzına, kıyafetine, davranışlarına v.s. takılmıştır ve fırsat kolluyordur. Hakemdir yapamaz, edemez diyemezsin nihayetinde o da insandır. Nasıl ki Fenerbahçeliler ile Galatasaraylılar birbirinden haz etmezler, gıcık kaparlar, birlikte maç seyredemezler... Aynen onun gibi adam sevmiyordur Caner'i...

Fazla kurcalamadan birkaç hafta dinlendirilmesi ve sonrasında kaldığı yerden devam etmesi lazım Fırat'ın... Yoksa gelecek hakemlerin hatasız kırmızı kart gösterme ihtimali Fırat Aydınus'tan asla az değildir. 

Sırf medyadaki ukala kesime malzeme olsun diye olayı bu kadar didiklemek Türk Futbolunun bindiği dalı kesmesinden başka birşey değildir. 

Saygılarımla...

 

 

Not: Ozan İpek ve Volkan Şen'in kırmızı kart gördüğü maçlar sonrası bazı haber içerikleri. Unutmuş olanlar için...

http://www.fanatik.com.tr/Super-Lig-Volkani-atmamaliydi_6_YazarDetay_204116_113.htm

http://spor.milliyet.com.tr/ozan-ipek-hakeme-ne-dedi-/spor/spordetay/14.02.2011/1352113/default.htm

http://kralspor.ensonhaber.com/m/haber.php?id=28986

 
Toplam blog
: 4
: 256
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Kamu kurumunda çalışan bir su ürünleri mühendisi denebilecek ziraat mühendisiyim. Olaylara analiz..