Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Altan'ın suyu ısındı

Altan'ın suyu ısındı
 

google


Altan Tan’ın Suyu ısındı

Hatta kendisi, kendini buğulama yaptı bile gibi.

Altan Tan, Fatih Altaylı ile 28.10.14 gecesi 21:00-22:00 arasında bir söyleşi gerçekleştiriyordu (süre olarak öncesi ve sonrası da vardı bunun).

Öyle şeyler söyledi ki Kürtler’in kendisini en yakın sürede  katl-i vacip kılacağını düşündüm.

Tabii bir de ‘ceteris paribus’ ve ‘ad absurdum’ ile çözümlenen tuhaf itiraflar sayılması gereken tezleri vardı:

Bir: Taktik x stratejik = muharebesel x savaşsal = mikro x makro saptamaları koydu. Oysa, itiraf etmiş olduğu şey gerçekte şuydu. Kürtler, 1983-2013 yılları arasında, (ateşkes ve/ya barış çağrısı ile) Türkler’e birden çok kez yalan söylediler.

İki: Kürtler bölünmüş durumdadır. Kendisi, 10 civarında grubu isimleriyle saydı ama eski Rızgariciler’i veya Burkay’ı anmadı bile. Yalnızca şunu itiraf etti: Talabani-Barzani çıkar çatışmasında, 10 yıl önce 3.500 Kürt birbirini öldürdü. Yani, Kürtler birbirini öldürür.

Üç: Ortadoğu şu an feci kaos halindedir, yani Kürtler dahil, kimse gidişatı yönlendiremiyor. Ancak, Ortadoğu’da en-asıl çoğunluk olan Araplar’ın adını dahi anmadı.

Sonuç: 1 Kürt, milletvekili olsa da, aydın olsa da, ancak çıkarları ölçütünde ve ölçeğinde düşünebilir ki bu proto-feodal bir kültürel modun zihinsel / duygusal bir modudur. Daha önemlisi 1 Kürt, çıkarlarını ayırsayamayabilir. Tan da canlı yayında, ‘halk yerine beni öldürün’ diyerek, kendi buğulamasını kendi kaynatmış oldu gibi.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..