Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '21

 
Kategori
Futbol
 

Altay Çok Farklı

Ait olduğu Süper Lig’e 18 yıl sonra yeniden dönen Büyük Altay, Kayserispor’un ardından bu hafta da deplasmanda Alanyaspor’u farklı mağlup etmeyi başardı.

Siyah- beyazlılar, maçın başında Alanyaspor’a önde basarak rakiplerinin geriden oyun kurmasına izin vermediler. Böyle olunca da Alanyaspor, uzun toplarla Altay savunmasının arkasına adam kaçırmayı denemek zorunda kaldı. Ancak bu toplarda da Altay savunması ve orta sahası geçit vermediler. Özellikle Poko ve Thiam, bu toplardaki başarılı müdahaleleriyle dikkat çektiler.

Efecan’ın 23. dakikadaki kırmızı kartından sonra oyunun kontrolü tamamen Altay’ın eline geçti. Mete Kalkavan’ın gözünün önünde cereyan eden pozisyonda Efecan’a sarı kart gösterip ardından VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izledikten sonra kartın rengini kırmızıya çevirmesi, kendisi adına büyük bir eksi oldu.

Rakibin on kişi kalmasından sonra oyunu tamamen Alanyaspor kalesine yıkan Altay, Thiam ile aradığı golü buldu, kısa bir süre sonra da Rodriguez’in muhteşem frikik golüyle farkı ikiye çıkardı.

Siyah- beyazlılar, henüz ilk yarıda maçı farka taşıyacak pozisyonları buldular ancak bunları değerlendiremediler. Alanyaspor da ikinci yarıya başlarken yaptığı üç değişiklikle skoru lehine değiştirmeyi düşündü. Lakin Pinares’in 50. dakikadaki golü, ev sahibinin umutlarını köreltti.

Bununla birlikte özellikle Tayfur Bingöl, Altay’ın sağ kanadını bir hayli yıprattı ve bunun neticesinde Alanyaspor, kendisini yeniden umutlandıracak golü buldu.

Fakat gerek Mustafa Denizli’nin hamleleri gerekse de Alanyaspor’un dokuz kişi kalması, oyunun gidişatını yeniden Altay’ın lehine çevirdi. Nitekim siyah- beyazlılar, 85’de yeni transfer Rayan’ın harika golüyle farkı yeniden üçe çıkarmayı başardılar ve sahadan da üç puanla ayrıldılar.

Altay’da geçen hafta olduğu gibi bu hafta da herkes görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirdi. Kısacası siyah- beyazlılar, takım halinde mükemmel bir performans sergilediler. Bir ismi ön plana çıkarsak diğerine ayıp olur. Bununla birlikte Thiam, Cebrail, Naderi, Poko, Pinares, Kappel ve Rodriguez ön plana çıkan isimler oldular. Geçen haftanın golcüsü Bamba, bu hafta da başarılı bir performans sergiledi ancak bu sefer son vuruşlarda çok başarılı olamadı. Kimi zaman acele etti kimi zaman geç kaldı kimi zaman da pas vermesi gerekirken vuruş yaptı. Ama yine de çok önemli bir oyuncu ve Altay’a çok katkı yapacak.

Altay’da aynı geçen hafta olduğu gibi takım uyumu, taktik disiplin, oyuncuların form- fizik- kondisyon durumları ve tempo üst seviyedeydi. Siyah- beyazlıların attıkları ilk gol, özellikle taktiksel anlamda bunun güzel bir örneğiydi.

Diğer taraftan geçen seneki şampiyon kadronun yeni transferle harmanlanması da çok başarılı bir şekilde yapılmış. Tabii yeni transferlerin kaliteleri ve takıma katkıları da başka bir başarı hikayesi. Emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik etmek gerekiyor.

Alanyaspor, ligimizin önemli takımlarından birisi. Altay altyapısından yetişen Çağdaş Atan da yükselen bir kariyere sahip önemli bir teknik adam. Bu açıdan, Altay’ın Alanyaspor karşısında deplasmanda aldığı bu farklı galibiyetin önemini daha iyi idrak etmek gerekiyor. Bu anlamda da başta Mustafa Denizli’yi ve bu takımın oluşmasında emeği geçenleri yeniden tebrik etmeliyiz. Esasen bunu her defasında yinelemeliyiz. Çünkü ne paralarla ne takımların harcanıp yok edildiklerine şahit olduk!

Alanyaspor - Altay maçını izledikten sonra Beşiktaşlı N’Sakala’nın yaşadığı rahatsızlığı öğrendim. Sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmek bizler için büyük bir teselli oldu. Kendisine, ailesine, sevenlerine, Beşiktaş camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve N’Sakala’nın en kısa sürede sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..