Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '13

 
Kategori
Futbol
 

Altay’dan Bayram Hediyesi

Altay’dan Bayram Hediyesi
 

Emektar Alsancak Stadında ağırladığı Kızılcahamam’ı 3-1 mağlup eden Altay, taraftarlarına bayram hediyesi verdi.

Konuk Kızılcahamam, son üç maçta topladığı 9 puanla dikkat çekmişti. Maç başladıktan sonra da yabana atılacak bir takım olmadıklarını gösterdiler. Altay, her ne kadar Murat Uluç’un iştahlı oyunuyla ileride etkili olmaya çalışsa da siyah- beyazlılar orta sahada istenilen pas trafiğini bir türlü yapamıyorlardı. O nedenle bu bölümde oyunun hakimi Kızılcahamam’dı.

Hayatım boyunca hep Altay’ın aleyhine hakem hataları gördüm. Ancak bu sefer hakem hataları Altay lehine oldu. Kızılcahamam’ın üstün olduğu dakikalarda Hakem Ali Zağlı son derece hatalı bir penaltı çaldı. Altay 18.dakikada Murat Uluç’un penaltı golüyle 1-0 öne geçti.

23.dakikada kanımca yine yanlış bir hakem kararı sonucu verilen serbest vuruşta Murat Uluç, güzel bir vuruşla Altay’ı 2-0 öne geçirdi.

Bu goller Kızılcahamam’ın gardını düşürdü ve oyunda üstünlük tamamen Altay’a geçti. Siyah- beyazlılar ilk yarının sonunda Şeyhmus ile mutlak bir golü de kaçırdılar.

İkinci yarıya golle başlamak Altay için büyük bir şans oldu. Fakat bu golden sonra siyah-beyazlılar yine oyundan düştüler. Bunun en büyük nedeni de yine orta sahada yapılan pas hatalarıydı.

Skoru 3-1’e getiren konuk takım, oyunda da baskın duruma geçti. Altaylı futbolcular anlaşılmaz bir şekilde geriye yaslandılar ve hata üstüne hata yapmaya başladılar. 88.dakikada Alihan bariz bir penaltı yaptırdı. Kızılcahamam’ın penaltıyı kaçırması Altay’ın galibiyetini ilan etti.

Altay, kazanmasına rağmen bazı tehlike sinyalleri verdi. Orta alanda çok pas hatası yapılıyor. İleriye top çıkarırken son paslarda hep hata yapılıyor. Organize olmada sorun yaşanıyor. Eğer Kızılcahamam 88.dakikada penaltıyı gole çevirseydi, kalan dakikalar Altay için çok zor geçecekti.

Bununla birlikte Altay’da özellikle Murat Uluç’u çok beğendim. Kaptan, mükemmel futbolunu iki gol ve bir asistle süsledi. Kaleci Ali Şaşal da, müthiş bir refleksle kafayla yerden yanına gelen topu kurtarmayı başardı.

Altay’ın iyi bir kadrosu var. Eğer yukarıda belirttiğim sorunlar giderilirse siyah- beyazlılar hedefe ulaşabilirler.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..