Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '10

 
Kategori
İzmir
 

Altayın tadı yok

Altayın tadı yok
 

Bir televizyonda Fenerbahçe- Galatasaray maçı diğer televizyonda ise Gaziantep Büyükşehir Belediyespor- Altay maçı. İkisini de izlemeye çalışıyorum. Ama asıl önem verdiğim derbi değil, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor- Altay maçı.

Gelgelelim sahada Altay adına ümit veren hiçbir şey yok. Maç sonundaki skor da 3- 0 ev sahibi lehine. Tehlike çanları siyah- beyazlılar için ciddi ciddi çalıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Sayın Erol Azgın’ı Göztepe’ den tanıyoruz. Gaziantep’te büyük işler başarıyor. Takımı aldıktan sonra resmen şaha kaldırdı. Şu anda da 15 puanla 5. sırada.

Altay ise 9. hafta sonunda 8 puanla 14. sırada. Şu anda ne bulundukları yer ne de oynadıkları oyun umut vermiyor.

Teknik Direktör Coşkun Demirbakan gerçekçi konuşup 3 haftaya ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Bu üç haftanın birini Ordu’da galibiyetle diğer iki haftayı ise mağlubiyetle kapattılar. Altay’ın daha ne kadar zamana ihtiyacı var bilmiyorum. Ama görünen işlerin hiç de iyi gitmediği şeklinde.

Futbolda kötü oynamak da vardır. Bu bir yere kadar kabul de edilebilir. Ama beceriksizlik, ruhsuzluk insanı rahatsız edecek derecede göze batınca sinirleniyorsunuz ister istemez. Maç 3- 0 ve Altay pozisyonlar buluyor. En az iki net pozisyon buldular 3- 0’dan sonra. Ve o pozisyonları öyle güzel harcadılar ki maharet ister.

Top nasıl sürülemez, iki adımdan boş kale yerine nasıl top havaya dikilir gibi dersleri verdi bazı Altaylı oyuncular bu gece.

Maç 3- 2’ye gelse her şey değişecek. Panik halindeki rakip belki de hata yapacak ve beraberlik gelecek. Bugünkü Karşıyaka maçında bunu gördük. Futbol her şeye müsaittir.

Ama o kadar kafalarında maçı bitirmişler ki bazı Altaylı oyuncular, kendilerine inanmıyorlar. O topu gole çevirebileceğine bile inanmıyor.

Zaten moral çöküntüsü içinde olan bir takımın 3- 0’dan sonra dağılması normal gelebilir. Ama böyle olmamalı. Coşkun Demirbakan takıma önce oyun disiplini kazandırmalı. Skor ne olursan olsun Altay maçı bırakmamalı, mağlupsa maçı çevirmeye çalışmalı.

Gün gelir lig biter söz de biter. İşte o zaman geriye kalan gözyaşı ve hüsran olmasın. Derdim bu, sadece bu. İzmir hep kazansın. Futbolda da kazansın. Gözlerden süzülen de her zaman sevinç gözyaşları olsun.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..