Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '10

 
Kategori
Deneme
 

Alternatif anasınıfı gösterileri

Alternatif anasınıfı gösterileri
 

Her yıl binlerce öğretmen 23 Nisan ve anneler gününde nasıl bir gösteri hazırlasam diye kara kara düşünmektedir. Bendeniz de bu soruna köklü bir çözüm getirmek için kolları sıvadım ve ortaya eşsiz gösteri örnekleri çıkardım. İşte size rakiplerinize fark atmanıza yardımcı olacak birbirinden orijinal anasınıfı gösterisi fikirleri...

1) Öğrencilere atletsiz deri ceket giydirilir ve uzun saç paruk takılır. Sahnede death metal çalar ve öğrenciler kafa sallarlar. Tekme tokat pogo yapan öğrencileri polis kılığına giren öğrenciler ayırıp sakinleştirir.

Gösteriyi alkışlayan velilerin üzerine atlayan bir kısım coşkulu öğrencinin eller üzerinde taşınmasıyla gösteri sonlandırılır.

2) Sahneye kötü adamlar olarak sınıflandırılan öğrenci grubu girer ve ellerindeki kahverengi koli bantıyla bantlanmış küçük paketleri birbirine uzatıp pazarlık yapıyormuş gibi yaparlar.

Bu sırada cendere müziği çalmaya başlar ve siyah kaşe paltolu çocuklar sahneye girerler. Sahnenin arkasından bir çocuk "Usta bunları naapalım?" diye bağırır. Kaşe paltolular "Sık kafalarına Memati" diye bağırır ve çocuklar bellerindeki mantar tabancalarını çıkartıp kötülerin üstüne sıkmaya başlarlar.

Sahne tamamen kana bulandıktan sonra arkadan "Elif dedim" türküsü çalar ve alkışlarla gösteri sonlandırlır. İsteyenler kaşe paltolu çocuklara ceplerinden çıkardıkları çakılarla kötülerin boğazını keserken "Racon kesmiyoruz, kafa kesiyoruz" dedirtebilir ve farklı bir ambiyans da yakalayabilirler.

4) Çocukların bir kısmı saçlarını sarıya boyatıp Behlülleştirilir ve kartondan son model arabalarına binerek sahnede gezmeye başlarlar. Bu sırada direksiyona vurup böğürmeye başlarlar.

Sahne arkasından giren Bihter'ler gelip "Üzülme Behül" derler. En sonunda Adnan olarak seçilen bir öğrenci sahne arkasından çıkıp bu iki grubu şapka çıkartıp ayakta alkışlar. Gösteri olayın derinliğini anlamayan velilerin manasız bakışları altında sonlandırılır.

5) Kız ve erkek öğrenciler iki gruba ayrılıp sahnenin iki yanına dizilir. Ortaya bezden bir perde gerilir. Sunucu kılığındaki çocuk parvanın sağ tarafında beklemekte olan kız çocuğuna "Evi, arabası, banka hesabında 50.000$ı yokmuş" der. Bunun üzerine kız da "Elektrik alamadım" Der ve velilerin şoke olmuş bakışları altında gösteri sonlandırlır.

6) En orijinal olanlardan biri de şu gösteridir:

Çocuklar olabildiğince şirin giydirilir ve sahnede ip atlattırılır. O sıra sahnenin arkasından pembe renkli bir plastik top gönderilir.

Saçları yandan çift örgülü kızlardan birisi topu sahibine vermek üzere sahne arkasına gider. Bu sırada elektrikli testere sesi duyulur ve sahnenin arkasından vantülatörün önüne ketçaplı su tutularak kan fışkırması efekti yapılır.

Sahnenin arkasından çıkan elinde elektrikli testere yüzünde maske olan bir çocuk çıkıp sahnedeki herkesi kesip parçalara ayırıyormuş gibi yapar. Bu sırada sahne kana bulanır.

Sahnede kimse kalmayınca öldürülüp parçalara ayrılan çocuklar dahil herkes ayağa kalkıp "HAYAT BAYRAM OLSA" şarkısını söylemeye başlarlar.

NOT: Burada önemli olan nokta; çocukların eline gerçek elektrikli testere vermemek, verildiyse de aletin elektriğini kesmektir. Eğer böyle yapılırsa ölmüş gibi yapması gereken çocuklar gerçekten öleceğinden ayağa kalkıp şarkıya eşlik etmeleri mümkün olmayacaktır.

Eğer gerçek elektrikli testere verilmişse hiç bozuntuya verilmez. Kasap kılığına giren öğrenci sahnedeki sakatatları toplar ve sucuk haline getirip satar. O zaman da "Zeytinyağlı yiyemem amaaaan" şarkısı söylenir.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..