Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '06

 
Kategori
Mizah
 

Alternatif bir CV; " Naylon " Memet

Alternatif bir CV; " Naylon " Memet
 

Sekiz çocuklu bir ailenin altı numaralı çocuğuydu. Daha yürümeyi öğrenmeden muhtelif eşyaları saklamayı öğrendi. İlk icraatını altı yaşındayken naylon poşetlere doldurduğu mermer kırıntılarını "bunlar He-man'inin mağarasındaki taşlardan" diye arkadaşlarına satarak gerçekleştirdi. Adını da buradan aldı. Daha sonra babasıyla birlikte şehirde yaşayan ablasına gittiklerinde, o mahalledeki şehir çocuklarından çaldığı gazoz kapaklarını köydeki çocuklara, eritince altına dönüştüklerini söyleyerek satıp, ticaret hayatına devam etti. Gazoz kapaklarını alan çocuklar evlerine gidip tencerelerde eritmeye çalışınca, ortaya altın değil tencere yanıkları çıktı. Annelerinden tonla dayak yiyen çocuklar, Naylon Memet'i öldüresiye dövmek üzere pusuya yattılar. Ancak durumu bilen Memet, onlara, kibrit kutularından yaptığı Voltran'ı bedava vererek hem dayaktan kurtuldu, hem de güvenilirliğini(!) devam ettirdi.

Ergenliği geçtiğinde, artık kazıklarla değil kızlarla ilgilenmeye başladı. Daha askere gitmeden, yirmi kıza evlenme teklif etti. İkisinden kabul aldı. Biriyle nişanlandı ama diğerini alıp köyden kaçtı. Ortalığın durulması üç yıl sürdü. Bu üç yıl içinde pek çok ticari girişimde bulundu. Bunların en önemlileri, turistlere deve kiralama, hayvan satışı komisyonculuğu ve iki senede aldığı "E" sınıfı ehliyetti.

Üç yıldan sonra köye döndüğünde, ilk iş olarak ORKÖY'den aldığı krediyle sekiz adet sığır aldı. Sonra bunları ve aynı krediyle temin edilen bir kaç komşu ahırın sığırlarını zehirleyerek alım bedellerini sigorta şirketine ödetti. Ödemesi beş yıl sürecek olan kredi borcunu indirimli ve peşin ödeyerek aradaki farkı cebine indirdi.

Daha sonra TEDAŞ tarafından evine yapılan baskınla, kaçak elektrik kullandığı tespit edildi ve ikinci el bir traktör tutarı kadar ceza yedi. Cezayı kayınpederine ödettikten sonra kaçak elektrik hattını tekrar çekti. Ancak bu kez bir odadaki 40 voltluk florasan lambanın sürekli yanıp sayacı çalıştırmasına dikkat etti.

Tedaş problemini çözdükten sonra define ararken yakalandı ve kayın biraderine ait olan traktöre devlet tarafından el konuldu. Bunun karşılığında eşinin miras hakkından vazgeçtiğini "sözlü" olarak açıkladı. Miras paylaşma vakti geldiğinde ise böyle bir şey söylemediğini iddia etti ve mirastan ne alması gerekiyorsa sonuna kadar aldı.

Şoför olarak girdiği taşıma şirketinin kamyonundan çektiği mazotu satmaya çalışırken yakalanınca hem işten kovuldu hem de karısı tarafından terk edildi. İşsizliği başka bir taşıma şirketine yine şoför olarak girerek çözdü. Ama bindiği kamyonun deposundan bir süre mazot çekmeyerek ne kadar güvenilir bir insan olduğunu dosta düşmana ispat etti.

Kadınsızlık konusunu ise, bir zamanlar nişanlandığı ve hala evlenmemiş olan kadına dönerek çözdü. Bu çözüm çocuklarını fazlasıyla kızdırdı ve onlar tarafından da terk edildi. Ama çocuğun yenisini yaparak bu problemi de çözdü.

Ticareti bırakmış olan Naylon Memet, halen tarım sektöründe çalışıyor. Ticaret sicilindeki kaydı hala duruyor ve ticarete ne zaman döneceği merakla bekleniyor...

 
Toplam blog
: 19
: 1888
Kayıt tarihi
: 10.11.06
 
 

Tutunamayan hayvanı (disconnectus erectus), yorgun bürokrat, depolitize birey, sosyal medya gözle..