Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Altı kere gidip yedi kere gelenler...

Altı kere gidip yedi kere gelenler...
 

Türkiyede siyaset fazlasıyla gelmeli gitmeli; inişli yokuşlu; düşüşlü kalkışlı yürüyor.

Eski Cumhurbaşkanlarından, eski başbakanlardan, eski parti başkanlarından yani siyasete dair ne varsa hepsinin eskisi olan Sayın Demirel'in unutulmaz "siyasi repliği"dir; "altı kere gittim yedi kere geldim"

Sayın Demirel, kimseye direnmez, şapkasını aldığı gibi giderdi.. Giderdi ama temelli gitmezdi.. İlk fırsatta siyasete geri döner ve hiç bir şey olmamış gibi kaldığı yerden devam ederdi.

"Kaçanın anası ağlamamış" sözünü siyasette çok iyi uygulamış bir politakcıdır Sayın Demirel.. Sıkıştı mı kaçardı; sorun büyükse hiç ortada görünmezdi. Çoğu zaman da "araziye uyar" ortamın rengine bürünürdü.

Onu siyaseten uzun yaşatan marifetleriydi bunlar.. Ama "altı kere gidip yedi kere gelen" sadece Sayın Demirel değil Türkiye siyasetinde..

Kapatılan DEP'in genel başkanı Ahmet Türk de, yeni partiye geçişleri dolasıyla yaptığı açıklamada, Demirel'in repliğini söyledi: "altı kere gittik yedi kere geldik.."

Doğrudur; Kürt siyasi partilerinin de yedinci dönüşü oluyor BDP.. Altı kere kapatıldılar ama yedinci defa BDP de hayat buluyorlar.

Buradan çıkarılacak ders şudur aslında; siyasetin doğal akışını bozmak isteyenler, ne yapsalar da bunu başaramıyorlar. Siyasi dereler kendi mecralarını buluyor eninde sonunda...

Siyasetin yolunu kesmeye çalışanlar bunu altı defa değil, belki yirmi altı defa yaptılar ama hala şu gerçeği anlamayanlar var: Halkın iradesine karşı konulmaz!..

Eski DTP'lilerin "sineyi mineyi" bırakıp halkın kendilerini gönderdiği yere dönmeleri elbette isabetli oldu. Milletin vekilinin yeri, milletin sinesi değil, milletin Meclisidir nihayetinde...

İster siyaset tarafı olsun, ister hukuk tarafı olsun, bunca gidip gelmelerden dersler almalıdır. Bırakın şu ülke normal şartlara dönsün. Akıl ve izan neyi gerektiriyorsa; hak ve hukuk neyi emrediyorsa; demokrasi ve insan hakları nasıl istiyorsa her şey öyle yürüsün..

Yedi sayısının "sırrı"na inanırız.. İnşallah, sorunlarımızı "yedi"de çözer de aynı filmi tekrar tekrar izlemek zorunda kalmayız...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..