Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Edebiyat
 

Altı Şair Üstü Şiir

En son 2005 yılında Hiç Kimse, adlı şiir kitabım yayımlanmıştı. O günden buyana açıkçası mekân ve şartlara bağlı olarak pek şiir yazamadım ancak deneme, öykü, çocuk şiirleri ve çocuk oyunları epeyce yazdım. Bir durağanlık oldu derken ortak bir şiir kitabının daha verimli ve etkili olacağı hakkında bir fikre kapıldım. Böyle bir şiir kitabi yoktu. Tabii bahis ettiğim bir antoloji değildi. Ortak bir kitaptı, ancak şairlerin hayata bakışları da farklı pencerelerden olacaktı.

Zaten aklımda dört isim mevcuttu ve şiirleri birbirinden farklıydı. Bu dört isimle birlikte yola çıkacakken Sayın Mehmet Yılmaz, iki isim daha önerdi. Aslında her isimle birlikte aldığımız risk daha fazlalaşmıştı. Fakat önerilen isimlerin şiirleri bana ulaştığında içim oldukça rahatladı. Nitekim ekibe katılan şair arkadaşlarımın şiirleri özgün örneklerdi. Bu, muhteşem bir oluşumun kapılarını araladı. Şükrü Çakır, Mehmet Yılmaz, Ali Parlak`tan sonra Nazlı Karadoğan ve Hakan Özyılmaz ile farkındalık yaratan bir şiir dünyası oluştu.

Editörlüğüne başladıktan bir süre sonra kendini göstermeye başlayan kitaba bir de hepimizi özetleyebilecek bir isim gerekiyordu, onu da bir gün Seyirtepe'de  (İskilip) Mehmet Bey ile otururken bir anda "Altı Şair Üstü Şiir' diyerek aklımdan geçeni sesli söyledim. Mehmet Bey'in hoşuna giden bu ismi diğer arkadaşlarımın fikrini almak üzere onlarla da paylaştık. Sıra dışı ve dikkat çeken bu isim kabul gördü. Altı Şair Üstü Şiir’in içeriği zengin, altı ayrı şehir ve yazın dünyası olan şairlerin şiirlerinin yer aldığı bu güzide eseri Sokak Kitapları Yayınları Ocak 2013'te piyasaya sürdü. Kaliteli eserler yayımlayan yayınevinin, yayımladığı kitaba anında ulaşılabiliyor. Basta seçkin yayınevlerinden D&R olmak üzere, Pandoro, Alkım, Kitapyurdu ve daha pek çok kitapevi ve internet sitelerinde bulabiliniyor. Yaklaşık otuz yıldır şiir yazan biri olarak ilk defa birlik içerisinde farklı şairlerle bir arada olmak ayrıca heyecan uyandırdı bende. Aynı heyecanı şair arkadaşlarım da hissediyorlar.

Kitabın yazarlarından Hakan Özyılmaz geçtiğimiz hafta Beyşehir’de imza günü düzenlemiş ve oldukça ilgi görmüştü. 15 Şubat’ta da Hatay’da Ali Parlak şiir dinletisi ile birlikte imza günü düzenliyor. Hataylı hemşerilerimin Ali Parlak’ı yalnız bırakmayacağını biliyorum. Kendisine, Altı Şair Üstü Şiir kitabına katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Biz de önümüzdeki günlerde söyleşi ve imza günü düzenlemeyi düşünüyoruz.

Altı Şair Üstü Şiir, şiir kitabından okuyucular eminim ki büyük zevk alacaklar.

 
Toplam blog
: 49
: 964
Kayıt tarihi
: 03.02.13
 
 

Öğretmen / Yazar - Şair  ..