Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Altın daha ne kadar değer kazanacak?

Altın daha ne kadar değer kazanacak?
 

İslam, işçiye değeri düşen bir kağıt parçası vermeye karşıdır. Bu en büyük sömürüdür. Bu yüzden Kapi


Dünya Ekonomisi ve Altın Değer Endeksi Nereye Gidiyor?

Altın, insanlık tarihi kadar eski bir ticari enstrüman, Dolar ve Avro yokken altın vardı. Roma imparatorluğu ve bir çok medeniyet ilk dönemde Altını para olarak kullanmış zaman içinde medeniyetin sonuna yaklaştıkça Altın paralar yöneticilerin adaletsiz ve zalim tavırlarıyla kötüleşen ekonomiler yüzünden Bronz paralara dönülmüştür. 

Müzeleri ziyaret etmemin en önemli sebeplerinden biri budur, hangi dönemde Altın para kullanılmışsa o dönem en şımarık politikalar sebebiyle özgüven patlamasının Tanrılık iddiasına yol açmasıyla bugünlere kadar nice nesiller medeniyetler yok olup gitmesine neden olmuştur. 

Altının değer kazanmasının en büyük nedeni ABD'nin günümüzün Roma devleti olarak Clinton döneminde ki en son altın çağında, Clinton'a Monica Lewinsky aracılığı ile tuzak kuran Cumhuriyetçi Ayrımcı Teksaslı ş.refsiz silah tüccarları yapay senaryolarla savaş çıkartarak başlamış ve Amerikanın kuzey doğusunun sağladığı vergi ve üretim zenginliğini silah stoklarının eritilmesine kullanarak devleti soymaları sonucu ülke giderek yoksullaşmış ve ne Çin'in ne Hindistan'ın nede Brezilyanın karşısında eski dik duruşunu koruyamamıştır bunun sonucunda borçları yüzünden dolar basmak zorunda kalmış Arap Baharının asla gelmediği Suudi arapların ve Kuveytin verdiği fazissiz trilyon dolarlar ABD ekonomisini bir türlü dik tutamamıştır. 

AB ise genişlemeyi adaletsiz bir şekilde sürdürerek dinamik Türkiyeyi içine Hristiyan taassuplarından kurtulamadığı için almamış ve doğu avrupanın tembel ve iş bilmez uluslarının karnını doyurmaya, Zeus'tan ve Mitolojisinden ve Avrupa medeniyetinin temelini oluşturduğunun Yalanıyla şimdiye kadar arada idare edilen tembel Yunan halkı yüzünden çöküşü başlamış durumda olup, karşılıksız AVRO basması sebebiyle dünya ekonomisine fazladan Dolarla birlikte AVRO gibi değersiz paçavralar saçılmıştır. 

Yatırımcı kör değil, neyi var neyi yoksa bu değersiz paraların zeminine fonlarına parayı yatırmayıp yerine ALTIN almaktadır. 

Dünya ekonomisi ABD ve AB ye güvenmiyor artık, bu iki birlik son 10 yılda İslam ülkelerine karşı başlattıkları kendi tabirleriyle HAÇLI seferleri yüzünden tüm müslüman ülkeleri gücendirdiler, terörist yaftası yapıştırıp adı AHMET yada Hüseyin olanlara vize bile vermediler. Bunlar yüzünden dünya müslümanları Amerikan ve Avrupa ürünlerini daha az tercih eder oldu. Ürünleri eskiye göre pazar bulamayan, imajı adaletsiz politikalar yüzünden sarsılan BATI, ne yapacağını şaşırmış vaziyette, elinden tek tek giden ve gittikçe dikleşen ülkelere FACEbook aracılığı ile BAHAR pompalamış ve yetmemiş bombalamıştır. Amacı kendi ülkelerinde yetek tuttukları kuklaları bu ülkelerin başına getirerek millileşen petrolleri sömürerek biraz daha fazla ayakta kalabilmek istemektedirler. 

Bunlar yanlış politikalardı. 

Altın daha da artacaktır, ta ki ABD ve AB ne zaman akıllarını başlarına alarak adil ve insancıl politikalara dönerse herşey düzelecek. 

Somali bir ölçüdür. Somali Batının iki yüzlülüğünü, Sarkozy'nin neyin peşinde olduğuna Kanıttır. 

Libya için göz yaşı dökenler ve Kaddafiye savaş açan BATI, Somali'de açlıktan kıvranan çocuklar için hiç bir şey yapıyor. 

Sarkozy ne menem bir adam olduğunu burada göstermekte. Obama samimiyet sınavını geçememektedir. (Kapitalist ülklerin çöpleryle bile tüm afrika doyar- 1 milyar kapitalist obez'in yağlarıyla kaç afrikalı yetim kurtulur-İyiki Ramazan var da bunları hatırlatıyor) 

Bu konuda samimiyet sınavını geçen tek isim vardır, bu hoşunuza ister gitsin ister gitmesin Başbakan Erdoğandır. Somali ve Libya için söyledikleri sözler iyice düşünülmeli. Sarkozy'i Libya tavrından dolayı HARAMİYE benzetmiştir. Yürekten katılıyorum. 

Bu politik vizyon Türkiye için başarılı olacaktır. Türkiyenin önündeki tek engel Ayrımcılıkları bitirmiş, HALKÇI ve ADİL bir ANAYASAYA hala kavuşamamış olmasıdır. 

Dolar ve AVRO değer kaybetmelidir, çünkü gerçekten değersiz paralardır, karşılığı yoktur. 

Altın, Türk Lirası, Yen, Ruble ve Yuen değer kazanması gereken paralardır. 

Putin, ABD ekonomisini asalak bir ekonomiye benzetmiş, Babacan "karşılıksız para basan abd ve ab yi eleştirmiştir." 

Bütün bu siyasal ve sosyal gelişmeler olurken ekonominin bundan etkilenmemesi imkansızdır. 

Dünya medyasını özellikle ABD ve AB medyasını elinde tutan siyonist güçler, ABD nin ve AB nin politikalarının yanlış olmadığını ve BATInın gücünün devam edeceği yalanını yorumcularına yazdırıyorlar. 

Okuduklarıma inanamıyorum, iyiki yabancı dillerim varda bu adamları bolca takip edip yalanlarına şahit olabiliyorum. 

ABD ve AB'nin sürdürülebilir iyi bir ekonomiye kavuşması kesinlikle adil olmalarına bağlı, ÇÜNKÜ zalim ülkelerin önce imajı gider, sonra ürünleri alınmaz, sonra paraları değerini yitirir ve sonra da önce içlerinde kargaşa çıkar sonrada dünya savaşı çıkarırlar. 

Bu yüzden ABD çağrım; 

1-Koşulsuz İsrail zulmlerine desteği kesmeli, 1967 sınırlarına İsraili çekmeli, Filistinin bağımsızlığını tanımalı. ( Bütün Dünya Müslümanları Filistinin bağımsızlığına ve devlet olma hakkına inanıyor) 

2-Askerlerini Iraktan çekip "özür dileriz kimyasal silah yokmuş" demeli 

3-Afganistan'dan derhal çekilmeli ve bölgeyi müslüman ülke askerlerine bırakmalı. 

4-Vergi denetimi ve reformunu revize ederek Amerikayı soyan 10 aileden yoksulların payını almalı ( Bu çok önemli) 

AB ise dağılıp Avrupayı savaşlarla yok etmek istemiyorsa,  

1-Hemen Türkiyeye kapılarını açmalı, Türk iş adamı ve girişimcisine vizeleri kaldırmalı, Türkiye en kısa sürede birliğe alınmalı. 

2-AB'nin genişlemesi planlanmalı ve Sırbistan Bosna, Kosova birliğe alınmalı. 

3-Rusya federasyonu, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya ile üyelik için görüşmeler başlatılmalı. 

4-Azerbaycan, Ermenistan, Lübnan ve 1967 sınırlarına çekilmeyi kabul eden İsraille de üyelik için girişimler başlatılmalı. 

5-AB'de evlenme ve aile olma teşvik edilmeli, dinler arası diyalog, birbirini tanıma ve hoş görü yaygınlaştırılarak İslama ve Müslümanlara karşı işlenen ırkçı ve ayrımcı suçlar en ağır şekilde ceza görmeli. 

(Bunlar dünyayı istikrara kavuşturacak çok önemli adımlar, zaman daralıyor, ayrımcılık artıyor, ekonomiler bozulmakta, küresel ısınmaya çözüm aranmıyor, bütün bu ağır sorunlar ancak birlik olunarak çözülür) 

ALTIN'in değer kazanması hiç ama hiç hayra alamet değil, fakat bu anlattığım gibi ABD nin ve ABnin adaletsiz ve tutarsız politikalarının ekonomik yansımalarıdır. 

Altın değer kazanmaya devam eder, parasını dolara ve AVROya yatıranlar yanlış yapıyorlar, bu paralar risk gurubunda ki paralardır, mutlaka birikimler ALTIN veya ALTIN hesabı üzerinden olmalı. 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..