Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Altın fiyatları ne olacak...

Altın fiyatları ne olacak...
 

Külçe altın


Madenlerin keşfinden beridir, üretimi zor ve doğal şartlara karşı en dayanıklısı olan altından yapılan para da en kıymetli para statüsünü ve bu doğrultuda; tarihin her döneminde en güvenceli evrensel tasarruf ve yatırım aracı statüsünü de kazanmıştır.

Son dönem dünya ekonomisinde oluşan belirsizlikle birlikte şaha kalkan altın üzerine yoğunlaştığımda kafamda farklı tartışılır bir düşünce oluştu.

Tasarrufu olan insanların tamamı rant yapıyor ve güvencelidir diye bütün tasarruflarını altına ve diğer madenlere yatırsa, sonuçta banknot para işlevsiz hale gelse ekonomi dibe vursa altın ne işe yarar? Sanırım o zaman altına yatırımın bir işe yaramadığı bir süs malzemesi olduğu anlaşılacağı için altın tarihin her döneminde süs malzemesi olarak da kullanılmaktadır.

Bu mantıkla baktığımızda aslında altın en kolay oynanabilen bir spekülasyon araçlarından biri olarak orta yerde durmaktadır. Altın spekülatörlerleri fiyatını istedikleri noktaya çıkardıktan sonra geri dönüşe başlatırlar ve yürütebildikleri kadar zik zak yaparlar.

Özetle; altın fiyatı bir spekülasyon aracıysa fiyatının geriye dönüş noktası başlayacağını ve dönüş zikzakları yaşayacağını gözlüyorum. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..