Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Altın İğne Öncesi Sonrası

Altın İğne Öncesi Sonrası

Rf altın iğne cildi sıkılaştıran, kırışıklık görünümünü azaltan, cildinizin dokunuşunu iyileştiren ameliyatsız kozmatik tedavisidir. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bir çok cihaz üretilmiştir. Günümüz de en çok tercih edilen altın iğne ağrısız, cildiniz gençleşmesini sağlayan, toparlanmasını, sıkılaşmasını, kırışıklıkların giderilmesi, iz veya sivilce izlerinin, vücut çatlaklarının tedavisini sağlamaktadır. RF Altın iğne cilt için çok etkili bir yöntem diyebiliriz Rf (Radyofrekans) enerjisi ve altın iğne yardımı ile deri ve deri altına Rf (Radyofrekans) enerjisini iletir. İletilen enerji dokuları ısıtır. Bu nedenle verilen enerji doku altında yeni kollajen yapımını ve hasar görmüş kollajenlerin onarılmasını sağlar. Altın iğne kullanılmasındaki sebep ise altının en iyi iletken olmasıdır. Rf (Radyofrekans) en iyi iletmesini sağlayarak en iyi sonucu almamızı sağlamasıdır

a. RF (Radyo Frekans)  Öncesi

Altın iğne öncesinde hastanın cilt analizi yapılmaktadır. Cilt analizine göre kişiye kaç seans uygulanacağı ve uygulanacak bölgeler tespit edilir. Muayene bulguları son derece önemlidir eğer hastanın kanama bozukluğu varsa, cilt üzerinde yara veya enfeksiyon varsa işlem uygulanmamaktadır. Altın iğne öncesinde aspirin veya aspirin içeren kan sulandırma etkisi olan ilaçların kullanılmaması gerekmektedir. Yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi 3 hafta öncesinde tamamen kesilmelidir. Her ameliyatta olduğu gibi Altın iğne uygulamasında da sigara daha doğrusu tütün ve tütün ürünleri 6 ay öncesinden bırakılmalıdır. İşlemden hemen önce yüzde makyaj olmamalı varsa temizlenmelidir. Altın iğne öncesinde lokal krem kullanılarak işlem sırasında herhangi bir acı hissetmeniz önlenmektedir. Altın iğne lazer uygulamalarına göre mevsim seçmek gibi sorunlar yaşamanıza neden olmaz altın iğneyi 4 mevsim yaptırabilirsiniz.

b. RF (Radyo Frekans) Sonrası

Altın iğne ortalama olarak 1 saat kadar sürmektedir tabi bu kişiden kişiye ve uygulanan bölgeye göre değişebilmektedir. Altın iğneden hemen sonra günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Altın iğne sonrasında beyaz tenli hastalarımızda bir miktar kızarıklık belli olmaktadır ama bu durum bir veya iki gün içerisinde tamamen geçmektedir. İşlemden sonra yüzde morluk olmaz çok az şişlik olabilir ama dışardan bakan kişi bu şişlikleri göremez ve hasta bu durumdan etkilenmez. İşlemden sonra en az 50 faktörlük güneş korucu krem kullanmanız gerekmektedir ve 2 – 3 gün kadar güneşten korumanız gerekmektedir. Altın iğne yaptırdığınız gün yüze su değmemelidir aynı gün duş almamalısınız. Yine altın iğne sonrası makyaj yapmamanız gerekmektedir. Kızarık ve şişlikler 1 – 2 gün içerisinde geçmektedir ancak tam iyileşme 3 hafta içerisinde tamamlanmaktadır her seans arasında3 hafta süre koyulması gerekmektedir randevu planlamanızı 3 hafta da 1 seans şeklinde planlayabilirsiniz. İşlem kalıcıdır doktorunuzun verdiği seanslar bittikten sonra yılda 1 seans yaptırmanız tavsiye edilmektedir.

c. RF (Radyo Frekans) Kaç Yaşında Yapılmalıdır

Altın iğne uygulaması için belirlenen yaş sınırı her estetik işlemde olduğu gibi 18 dir. Ancak 18 yaş altı hastaların sivilce izi veya yoğun leke sorunları var ise aile izni ile yapılabilir. Örnek verecek olursak 18 yaş altı hastanın cildinden şikayeti kırışıklık ise altın iğne aile izni olsa dahi önerilmemektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.tasklinik.com/altin-igne-oncesi-sonrasi/

https://www.suleymantas.com.tr/altin-igne-oncesi-sonrasi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..