Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Altın Kep ne yaptı?

Altın Kep ne yaptı?
 

Altın Kep Antalya’da değerli mutfak şeflerinin bir araya gelerek kurmuş olduğu şefler birliği derneğinin yaratmış olduğu bir markadır ALTIN KEP.

Onuncu yaşına yaklaşan Altın Kep yarışması turizm camiasında her sene ayrı bir ses getirmiştir ve başarısı her geçen gün artarak devam etmiştir. Tabi ki bunun yanında da eleştireler olmuştur. Şunu unutmamak gerekir eleştiri bizim mesleğimizin vazgeçilmez kurallarından biridir, çünkü mesleğimizin sonu yoktur eleştirilerinde sonu gelmeyecektir bu çok doğal.

Yönetim olarak her zaman daha iyisini nasıl yaparız diye eleştirilere göre kendimizi gözden geçirdik,  jüri üyelerini Antalya dışından ve yurt dışından getirdik daha seçici olduk, yarışma sonuçlarını değerlendiren jüri üyelerinin ismini sitemizden yayınladık ve diğer yandan yapıcı eleştirilere açık olduk.

Altın Kep'in ilk yıllarından bugüne kadar baktığınız zaman her yıl yarışmacı sayısı en az 2 binden aşağı olmamıştır, bu ziyaretçi sayısı değil yarışmaya katılanların sayısıdır. ALTIN KEP'İ izlemeye gelenlerin sayısı 5 binin üzerindedir. Bunu Anfaş ziyaretçi sayılarından öğrenebilirsiniz.

Sonuç olarak ilk Altın Kept'e yarışan ustalarımızdan çoğu çok değerli mutfak şefleri oldular. Belli bir süre sonra Altın Kep'in yarışmalarında ter döktüler ve hale yönetimde aktif görevdeler.

Burada yarışan öncelikle turizm okulları öğrencileri mesleğimize bakış açısı değişti. Bunu görsel olarak yarışmalarda gördüler bizde gördük ve bu kardeşlerimiz çalıştığımız otellerde bizlerin elamanları oldular. Her sene kendilerini Altın Kep yarışmalarını görerek geliştirerek iyi yerlere geldiler. İlk yarışan kardeşlerimiz yanlarımızda ya kısım şefi yâ da sou şef veya yan otelde mutfak şefidir.

Bunun yanında mutfaktaki değişim her zaman zordur bunun başarmanın yolu yanımızda çalışan başta çırakların, ustaların ve şeflerimizin bakış açılarının değişmesidir. Bunun yolu Altın Kep gibi yarışmaların çok olmasından geçer.

Uygulama anlamında işletmelere çok iş düşmektedir. Bugün baktığımız zaman milimalis çalışmalarda müdürleri ve işletme sahiplerinizi ikna etmek çok zor oldu. Ama bugün en küçük bir işletmeler dede milimalis uygulaması yapılıyor. Bu duruma  gelesiye çok değerli şeflerimizin katkıları çok olmuştur. Otel açılışında veya bir yenilik yapacağınız zaman     malzeme aldırmak çok zor oluyor bunu çoğu şefimiz yaşamıştır. Bugün milimalistin sonu geliyor, nedeni mutfak değişimin süresi yeni değişimler doğasıya kadardır.

Her şey dâhilin daha güzel sunumunda bizlere çok katkısı olmuştur ve oluyor bu meslekte yeni değişimlere her zaman gebedir bu bir süreçtir.

Altın Kep'in ilk yılından bu yıla kadar derecelere girenlerin sayıları aşağıda belirtilmiştir.

ULUSLAR ARASI ALTIN KEP YARIŞMASINDA BU YILA KADAR ALINAN  ÖDÜL SAYILARI

Birinci olan yarışmacı Sayısı   :640

İkinci  olan  yarışmacı Sayısı: 600

Üçüncü   olan  yarışmacı Sayısı:496

Dördüncü olan yarışmacı  Sayısı:104

Onur Ödülü Alanyarışmacı  Sayısı:88

Toplam Ödül Alan yarışmacı Sayısı: 1928

Yarışmalarda Görev alan   Yurt dışından  gelen ve Antalya dışından gelen Toplan Jüri Sayısı: 328

Kaynak: www.seflerbirligi.comBunu yazmamın sebebi bilgilendirmek amaçlıdır.Bizim mesleğimizde kişisel egolarımız olabilir. Ama en güzel şey bu genç kardeşlerimize mesleğimizi sevdirmek için vermiş olduğumuz hizmetin karşılığı hiçbir şeyle ölçülemez. Bu güne kadar emeği geçen tüm meslektaşlarımızı canı gönülden kutlarım.

Bu yılda VIII Altın kep yarışması heyecanını şimdiden yaşıyoruz.

13 OCAK 16 OCAKTA ANFAŞTA 

Görüşmek dileği ile

Saygılarımla

    Ramazan KIR

    ExecutiveHeadChef

 
Toplam blog
: 18
: 1523
Kayıt tarihi
: 25.05.11
 
 

Ramazan Kır; ( Cici oğlu Etem’in) 4. çocuğu olarak 1964 yılında Emirdağ'a bağlı Davulga'da Kasaba..