Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Altın Koza’da yarışma heyecanı

Altın Koza’da yarışma heyecanı
 

Altın Koza’da yarışma heyecanı


Yaz aylarının son günlerini yaşarken, Sonbahar aylarıyla birlikte hızlanan Kültür-Sanat etkinliklerinin de tarihleri belirlendi.

Türkiye’nin en uzun soluklu ve en büyük sinema festivallerinden olan Adana Altın Koza Film Festivali çalışmaları da başladı. Koza Film Festivali bu yıl hem yurt içi hem de yurt dışından gelen, davet edilen konukların katılımlarıyla eskiye oranla daha bir neşeli geçmesi bekleniyor. 
Ülkemizdeki terör, darbe girişimleri ve demokrasimize karşı yapılan silahlı ayaklanma karşısında güç günler yaşarken, böylesi, kültür-sanat etkinliklerinin hayatımızı renklendirmesini bekliyoruz. Darbeye kalkışan askeri cuntacıları tekrar kınıyoruz. Eline silah alan, böylesi vatan hainlerinin bu ülkemizde yaşamalarına izin verilmemeli, derhal Türk vatandaşlıklarından çıkarılmasını bekliyoruz. 
Bu yıl 19 - 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından adı değiştirilen 23. Uluslararası Adana Film Festivali'nde 55 film arasından seçilen 12 film yarışacak.
Finale kalan filmlerden altısı dünya prömiyerini, üçü de Türkiye prömiyerini bu festivalde yapacak. Yarışacak filmlerden beşi ise yönetmenlerinin ilk filmi.
Yarışmada yer alacak eserler şöyle: 
Ağustos Böcekleri ve Karıncalar (Erhan Tuncer), Albüm (Mehmet Can Mertoğlu), Babamın kanatları(Kıvanç Sezer), Bana Git De (Handan Öztürk), Dar Elbise (Hiner Saleem), Geçmiş (Çağdaş Çağrı), İftarlık Gazoz (Yüksel Aksu), Koca Dünya (Reha Erdem), Mehmet Salih (Güven Beklen), Nadide Hayat (Çağan Irmak), Rüya (Derviş Zaim), Tarla (Cemil Ağacıkoğlu).

Yarışmada En İyi Film Ödülü, 24 Eylül Cumartesi günü verilecek.
Festivalde yarışacak filmlerin seçilmesinin ardından en favori gösterilen film şüphesiz ki İftarlık Gazoz oldu.
Yüksel Aksu’nun senaryosunu yazıp yönettiği İFTARLIK GAZOZ, bu yıl hakkında en fazla konuşulan ve basında haberi çıkan film olarak istatistiklere geçerken 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nin yarışmalı bölümüne seçilen 12 film arasında yer aldı.
Cem Yılmaz'ın şimdiye kadar üstlendiği başroller arasında ilk kez Egeli bir karakteri üstelik Ege’nin özgün şivesiyle canlandırdığı film, şimdiden geleceğin yıldızı olarak değerlendirilen çocuk oyuncu Berat Efe Parlar'la birlikte Macit Koper, Yılmaz Bayraktar, Ümmü Putgül, Okan Avcı, Greta Fusco gibi güçlü oyunculardan oluşan zengin oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor.
Gazozların kapakları açılınca aynı duyguda buluşan Anadolu insanının yaşadıklarını, üzüntü ve neşeyi birlikte paylaşmalarını, 70'ler Türkiye'sinin zorlu günlerine rağmen aralarındaki samimi ve güçlü bağları Ramazan ayının ilk günlerinde yaşadıkları üzerinden çırak Adem’in gözünden anlatıyor. Film “Her şey bir niyetle başlar” sözünü film boyunca izleyicinin yüreğine fısıldarken, darbe ertesi dönemlerin acımasızlığına da dolaylı olarak dikkati çekiyor.
NuLook, EDGE CCF ve TEKE Film ortak yapımcılığında çekilen İFTARLIK GAZOZ, 19-25 Eylül tarihlerinde düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinin güçlü adaylarından.

 
 
Toplam blog
: 136
: 6807
Kayıt tarihi
: 09.05.15
 
 

Kültür ve sanat alanında araştırmalar yapıyorum. Birçok yayına sinema ve tiyatro alanında yazılar..