Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '12

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Altın nereye biz oraya

Altın nereye biz oraya
 

Altınlar yastık altından çıkacak!!!

Sakın sakın, böle bir şey yapmayın. Devlet anamız, babamız her ekonomik pakette ya da paket yaptıkları acayip şeylerde bunu söylerler. "Altınları yastık altından çıkaracağız". Neden çünkü piyasaya hareket sağlayacaklar. Ben size söylüyorum kesinlikle böyle bir şey yapmayın.

Neden diyeceksiniz, gelin beraber çıkaralım altını yastık altından;

Faiz arttı düştü, tefeye tüfeye bir şeyler oldu hadi hopaa altını çıkardık bankaya, zaten altın hesapları da var ya bir şey olmaz. Ama bankacılar emin olun ki devletten daha acımasız olurlar. Gün geldi yatırım danışmanınız aradı sizi,

Niyazi bey sizin bir kilo altınınız var,

eee evet var,

Gelin bunu repo yapalım, döviz alalım TL de faize bırakalım, hisse var senet var, altı var üstü var vs vs...

hadi yaa öle mi ? yapsak mı acaba ?

Al işte altını olan zokayı yuttu, daha sonra görecek altını üstünü. Nasıl mı ?

Dünya karışıyor kardeşim herkes sağlam liman ararken sen neden kıytırık deniz fenerinin yanında duruyorsun. Savaş kapıda, hangi para birimine güveneceksin? EUR mu ? Avrupa dağıldım dağılacam diyor birarada kalmak için kırk takla atıyor.

Dolar mı? Amirakının ne nane yediği zaten belli değil. İşine gelmedikçe qe3 parasal genişleme deyip para basıyor.

Frank, Yen vs. hepsi ayrı telden türküler çalıyor.

Özellikle de TL, bu para cinsinden öyle bir uzak durun ki elinizde patlamasın. Bir de suriye vs. eften püften nedenler çıkacak kendimizi savaşta ya da kargaşada bulacağız.

Şimdi sattığın altından 103 bin lira alırken emin ol bir sene sonrasında 200 bin liraya anca alırsın bir kilo altını. Önceleri borsada bazı hisse senetleri sadece kağıt parçası olurken  artık bazı paralar kağıt parçası olacak.

Benden size ufak ama mühim bir tavsiye , ekonomiye falan can vermeye çalışmayın bu ekonomi sizin canınızı alır. Altın nereye siz oraya... Fırtına zamanında sağlam gemi aramayın sağlam liman arayın. Titanic in halini bilmeyen yoktur sanırım.

Buradan yazıyorum yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüşümdür, altının onsu şuan 1870 dolar civarında bunun 1600 lara kadar gevşemesi beklenir ve 3 bin onsa doğru fazla da uzun sayılmayacak bir zamanda gelir. Kısa ve öz altın bırak yastığının altında kalsın.

 
Toplam blog
: 6
: 1830
Kayıt tarihi
: 21.09.12
 
 

Finansal piyasalarda araştırmacı olarak çalışıyorum. Çeşitli tezlerim ve çalışmalarım var. Türkiy..