Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

17 Ocak '11

 
Kategori
Şarap
Okunma Sayısı
1256
 

Altın Öneriler

Altın Öneriler
 


& Her şarap evde yıllanmaz... Yıllandırılabilen şarap doğru sıcaklıkta, güneş ışığından uzak tutularak, yatay biçimde saklanmalıdır. Bu iş için özel bir kav ya da şarap dolabı da kullanılabilir tabii...


& Açılan şarap buzdolabında saklamak koşuluyla 2-3 gün tutulabilir. Eğer vakumlu pompalar kullanılacaksa bu süre 1 haftaya çıkabilir...


& Kalite şarap ile sofralık şarap arasında fark vardır. Kalite şarap yıllandırılır, sofralık şarap ise kısa ömürlüdür...


& Beş yaşından daha eski olan kırmızı şarabı yarım saat kadar karafta bekletmek gerekir. Böylece şarap "uyanır" ve zengin aromaları ortaya çıkarır...


& Beyaz ve roze şarap 6-8, kırmızı şarap ise 17-18 derecede servis edilmelidir...


& İyi bir şarap kadehinin kalitesi ve biçimi, şarabın görünümünde, bilhassa da kokusunda önemli rol oynar. İdeal bir kadeh düz ve desensiz, yarısı doldurulduğunda dahi yeterli miktarda şarap alacak büyüklükte, yuvarlak ve yukarıya doğru daralan lale formunda olmalıdır...


& "Dünyanın en iyi şarabı" diye bir şey yoktur. Her bölgenin kendine göre iyi ve kötü şarabı vardır. Bu noktada kişilerin damak tadı önemlidir. Lâkin, Fransa'da Bordeaux ve Bourgogne, İtalya'da Toscana ve Piemonte, ABD'de California-Napa önemli şarap bölgeleridir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bu öneriler bizi bozar :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 23.01.2011 19:19
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1782
Toplam yorum
: 4258
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 2751
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster