Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '10

 
Kategori
Güncel
 

Altın Portakal Film Fesitvali ve Kültür Bakanı'nın protestosu!

Altın Portakal Film Fesitvali ve Kültür Bakanı'nın protestosu!
 

Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay, Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica'nın jüri üyesi olmasını bahane ederek Altın Portakal Film Fesitvali’ne katılmayacağını açıkladı.

Sayın Günay, Antalya’da olacağını, ama “kamuoyunda yükselen tepkilere duyarsız kalmam mümkün değil. O yüzden katılmayacağım." dedi. Ama Sayın Bakan, Emir Kusturica'nın temmuz ayı içinde, Bursa Belediyesi’nin çağrılısı olarak Bursa Festivali’ne katıldığını gözardı ediyor.

Sayın Bakan’a göre, Kusturica'nın, “Balkanlarda yaşanan iç savaş sırasında sadece kendi halkının duyarlılıklarına karşı değil, savaş konusunda da ortak insanlık dünyasının benimsediği değerlere karşı olumsuz, anlamsız bir tavır aldı” diyerek, tavrını belirledi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Kültür ve Turizm Bakanı’nın, aslında siyasi bir yaklaşımla katılmaması doğru değildir. Bu, doğru olmamakla birlikte, Sayın Bakan’ın katılmaması, bence, büyük bir eksiklik değildir.

Sayın Bakan ve onun gibi düşünenler, bir “çifte standart” içindedirler. Böyle bir tavır da, söylenenlerde tutarlı ve inandırıcı olmamayı gösterir.

Kusturica’ya tekinin nedeni şu:

Kusturica, Bosna katliamında tecavüze uğrayan Boşnak kadınları ile ilgili olarak, “Bu meseleyi lüzumundan fazla abartıyorsunuz. Hamile kalanlar kürtaj olur' demiş.

Bunları söyleyen Kusturica, 4 ay önce Bursa’ya, Şimdi de Antalya’ya davet ediliyor. Sadece davet edenler farklı patilere ait Belediye Başkanları.

Bursa AKP’li, Antalya CHP’li!

Şimdi, tepkilerde bir “samimiyet” olduğunu kim söyleyebilir?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konuyla ilgili ise şöyle konuştu:

''Sayın Kusturica o zamanlarda yanlışlıklar yapmış olabilir. (...) bir durumu insanca, hoşgörüyle değerlendirme Habur sınır kapısında birkaç ay önce teröristleri büyük alkışlarla, hakim ve savcılarımızla kabul edecek kadar hoşgörülü bir ülke, bundan 15 sene önceki bir olaydan dolayı, dünyanın çok değerli bir sanatçısına ırkçı, şovenist, aşırı milliyetçi bir yaklaşım içerisinde olamaz.''

Sayın Kültür Bakanı Günay, Türkiye’nin Bakanı olduğunu, dolayısıyla “kültür” ve “sanat”ı temsil ettiğini unutmuştur!

 
Toplam blog
: 57
: 1028
Kayıt tarihi
: 22.09.10
 
 

40 yaşını çoktan geride bıraktım. İnsan, 40 yaşından sonra azar demiş atalarımız. 40 yaş bende farkl..