Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '11

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
 

Altın tüm zamanların rekorunu kırdı


ABD ve Avrupa'daki kriz senaryoları piyasaları tedirgin etmeye devam ediyor. Yunanistan'ın ardından Portekiz, İspanya ve İtalya gibi pek çok Avrupa ülkesinde tehlike çanları çalmaya başladı. Dünya borsalarında düşüş devam ediyor. Küçük yatırımcıların büyük çoğunlukla tercih ettiği altın, büyük yatırımcılar için güvenli liman olduğu için talep patlaması yaşandı. Geçtiğimiz hafta başında rekor seviyeleri gören altın önümüzdeki günlerde yeni rekorları göreceğe benziyor. Özellikle ülkemizde altın fiyatlarının artışı yastık altındaki altınların bozulmasına sebep oldu. Düşüşün en temel sebebi var olan altınların bozdurulmasıdır. Altın yatırımcısına bir aylık kısa bir süre de neredeyse %15lik kazanç sağladı.  

Gümüş fiyatlarındaki artış altını da solladı. Kriz söylentileri yatırımcıları gümüş alımına yöneltti. Gümüş tarihi rekorlarını kırdı. Altın ve gümüşün yükselişi durabilir mi? Özellikle Ortadoğu da var olan mevcut siyasi kriz ve Avrupa daki ekonomik krize baktığımızda kısa vadede düşeceğe benzemiyor. Uzun vadeli süreçte ne olur onu da birlikte izleyip göreceğiz.  

Altın'ın gram fiyatı yıl sonuna kadar 95-96 tl aralığına çıkacak gibi görünüyor. Gümüşün gram fiyatı da yıl sonuna kadar 2.9-3 tl'yi zorlayacağa benziyor. Yatırım yapmayı düşünenlere sadece bir hatırlatma. Burada ki öngörüler şahsımın görüşleridir. Yatırım yapmayı düşünenler mutlaka bir uzmana danışmalıdır. Burada paylaştığımız bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır.  

 
Toplam blog
: 19
: 751
Kayıt tarihi
: 09.08.10
 
 

1984 yılında Kütahya'da doğdum. İlköğrenim ve Ortaöğrenim eğitimimi Kütahya'da tamamladım. Anadol..