Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '09

 
Kategori
Voleybol
 

Altına hücum..!!!

Altına hücum..!!!
 

Uzun zamandır böyle çekişmeli maçlara ve setlere hasret kalmıştım gerçekten. Özellikle 1. ve 3. stler olağanüstü çekişmeye sahne oldu. Dikkat ettiğim birşey var ve bu konuda bir yazı yazmıştım. Akdeniz oyunlarını anlatan spikerler, sürekli organizayon bozukluğunu eleştirip, voleybol maçında TRT'nin kendi imkanlarıyla maçı verdiğini anlatıp durdu. Merak ediyorum; bu imkanlar neden grup maçlarında kullanılmadı?...

Maça çok hızlı başlayan taraf bizim takımımız oldu. Hatta bi ara 5 sayı farka kadar çıktık. Ve seti sürekli sonlara kadar 2 - 3 farkta forse edip, son bölümlere önde girmesini bildik. Ancak bu bölümden sonra savunmada hatalarımız çoğalınca ve Popoviç ile Poljak'ı durduramayınca seti 27 - 29 kaybettik. Son bölümlerdeki Neslihanın üstün performansı, Gökçenin blokları önde kalmamıza yetmedi. Popovic'in olağanüstü sert ve isabetli smaçları gerçekten savunmamızı çok zorladı. Gizemin performansı ilk izlediğim Yunanistan maçına göre sanki daha iyiydi.

İkinci sette Sultanlar kendi kişiliklerine bürünmüş bir şekilde sahaya yayıldılar. Gerçek kızlar geri gelmişti. İlk seti son anda vermeninde hırsıyla tabiri caizse Hırvatları ezdiler. İpek inanılmaz bir performans sergilemeye devam ediyor. Bu maçta cok daha fazla görev alıp, attığı güzel servislerle de sayıları bir bir hanemize yazdırdı. Sanırım formaya sıkı sıkı sarılacaktır. 25 - 12 lik net bir skorla belki de finaldeki rakibimize bir göz dağı olmuştur. :)

Üçüncü sette her zamanki tutukluk gene yaşandı. Ne zaman böyle rahat set kazansak bir gevşeme oluyor. Maçın en kritik setinde yine sonlara kadar maçı forse ettik ve geri düştük. Ama ilk setin aksine bu defa Esra'nın kenardan katkılarıyla ve savunmadaki direncimizle 3 sayılık bir seri yakalayarak 25 - 22 kazanmasını bildik. Bu sette bi ara Boks dalında aldığımız altını izlerken maçın bi kısmını kaçırdım. Boksörümüze de tebrikler. Kerem GÜNGER çok iyi maç çıkardı. :)

Maçın son setinin pek çekişmeli geçeceğini düşünmemiştim ve öyle de oldu. Çünkü sultanlar her zaman finalde gösteri yapmayı iyi biliyorlar. Naz bugün biraz tutuk başladı ve öyle de bitirdi. Tercihlerini sorgulamak haddimize değil tabiki ama zaman zaman basit hatalar yaptığını görmek üzücüydü. 20 li sayılara 4 - 5 sayı farkla girince bu sefer de Nevin YANIT'ın 100 metre engelli bayanlar final yarışmasına döndük. Onu da canı gönülden tebrik ediyorum. Olağanüstü koştu. Açık bir farkla altın madalyayı getirdi. Geri döndüğümde İpeğin daire olmuş kızlarımızın arasında oynadıgını gördüm. :) Bu sefer tek set verdik ama oda nazarımız olsun.

İnanın rakiplerimizle kıyasladığımızda sanırım takım olmayı başarabilen bir tek biz varız. Üzülmek gerektiğinde hep beraber üzülen, sevinmek gerektiğinde el ele sevinen. Hırvatlara baktığımda Popoviç kacan sayıda tribüne dönüp, gülüp dil çıkarırken, bloğa takıldığında tribüne öpücük yollarken görüyorum. Herkes bir yerlere gelebilir. En iyide olabilir. Ama ciddiyet yoksa erken yere çakılabilir. Telekom mu Poljak'ı elde tutamadı ? Yoksa Poljak mı Telekomu istemedi ? bilmiyorum ama Türk Voleybolu adına büyük bir kayıp olduğu kesin. Tebrikler Sultanlar... Cumartesi rakip büyük ihtimalle İtalya olacaktır. Sanırım final çok çetin geçecek... Saygılarımla...

Metin Timur TÜFEKÇİLER

Evladıma miras bu sevda...!!!

 
Toplam blog
: 26
: 774
Kayıt tarihi
: 02.04.09
 
 

1983 İstanbul doğumluyum. Aslen Yugoslav göçmeniyim. Lise meznuyum. Reklam ajansında fotoğrafçılık i..