Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Altına para yatırılmaz

Altına para yatırılmaz
 

www.aliozdemir.net


25 yıldır çeşitli tasarruf / yatırım araçlarını yakından izliyorum. Önde gelen gazetelerin 5 tanesinin ekonomi sayfalarını tüm olarak okurum. Haftalık ve aylık ekonomi dergilerini alıp incelerim. Ekonomi, finans üzerine yazılmış, önde gelen tüm kitapları okudum/okuyorum. Finans ağırlıklı yayın yapan web sitelerini de periyodik olarak takip ediyorum.

Türk toplumu "faiz haram" diyerek parasını büyük oranda altına ve dövize yatırmaktadır. Daha önceki makalelerimde de belirttiğim gibi altın ve dövize yatırılan her kuruşumuz yabancı ülkelerin ekonomisinin yükselmesine bizim ise gerilememize neden olmaktadır.  

Altına yatırılan her 100 TL, 30 yıllık süreçte reel olarak 68-70 TL'ye inmiştir. Altın ne yazık ki ölü yatırımdır. Ülkenin sanayileşmesine hiç bir katkı sağlamaz. Uzun vadede de, kısa sürede de altından para kazanılmaz. 3-5 yılda bir kazandırıyor gibi gösterilen altına kanıp peşine takılmayınız derim.

Küresel tefeci bankerler, fonlar, üreticiler, ithalatçılar, ihracatçılar danışıklı dövüş yaparak halkın elindeki tasarrufları çarparlar. Önce 3-5 ay altın yükseltilir. Medyada sürekli olarak bu konuyu anlatan haberler/yorumlar yaptırılır. Sade vatandaşlar birikimlerini altına yatırmaya başlayınca da fiyatlar gevşetilir. Amatörlerin elindekini satıp kaçması sağlanır. Çok uzağa gitmeye gerek yok, 2011 yılında 1 gram altın 110 TL idi. Aradan 3 yıl geçti. Hala 1 gram altın 90 TL...

Dünyadaki altın üretimi ağırlıklı olarak küresel büyüklükteki Musevi şirketlerinin tekelindedir. Bu ailelerin en büyüğü Rothschild ailesidir. Bu aile üretimi azıcık kıssa (arzı azaltsa) fiyatlar tırmanışa geçer.

Türkiye gelişmekte olan bir ülkedir. Sanayileşmede, bilgi toplumu olmada arzu edilen noktaya ulaşamamıştır. Sanayileşme, yatırım için gerekli öz sermaye yeterli olmadığı için dış piyasalardan yüksek faizlerle borçlanmaya gidilmektedir.

Halkımız parasını (tasarruflarını) hisse senetlerine, TL faize, hazine bonosuna vermediği sürece dışarıdan borç para dilenme gerekliliği devam edecektir.

2014 yılında da altın her zaman olduğu gibi reel olarak kazanç sağlamayacaktır. Bu konuda herkesle tartışmaya razıyım.

Ek bilgi almak isteyenler web siteme de bakabilirler.



Ali Özdemir

Eğitimci-Yazar

Web         : www.aliozdemir.net

E-posta    : aozdemir53@hotmail.com

 

 

**********************************************
Dip not: 
 
Sayın Hanımefendi / Beyefendi,
 
19 yıllık süreçte, iğneyle kuyu kazar gibi yazdığım 43 farklı kitabımı maliyet fiyatları üzerinden sunuyorum.
Belki sizin de ilginizi çekecek bir kitabım söz konusu olabilir.
Ek bilgi almak için lütfen www.aliozdemir.net adlı web sitemi ziyaret edebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..