Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
Seçim
 

Altındağ Belediye Meclisi üyesi adayıyım (1)

Altındağ Belediye Meclisi üyesi adayıyım (1)
 

CHP Altındağ İlçe Başkanlığına 1996 yılında üye oldum. Nüfusuna da kayıtlı olduğum yerde 25 yıl ikamet ettim. Gecekondu bölgelerinin, yoksulların ve yardım alanların yoğun olduğu ilçede; 2009 yerel seçimleri sonrası belediye meclisinde AKP 29, CHP 6, MHP 2 üyelik kazanmıştır!

2014 yerel seçimleri için parti üyeleri 8 Temmuz 2013 - 2 Eylül 2013 tarihleri arasında aday adaylığı müracaatında bulunmuşlardır. Altındağ'a süresi içersinde belediye meclisi üyeliği için 19 aday adaylığı müracaatı yapılmıştır. 2972 sayılı Mahalli İdareler Kanunu gereği her belde bir seçim çevresi olup, nüfusa göre meclis üye sayıları belirlenmektedir. Altındağ Belediye Meclisi 37 üyeden teşekkül etmektedir.

CHP Altındağ İlçe Başkanlığına, Belediye Meclisi Üyesi sayısından az başvuru olması nedeniyle, aday adaylığı için 17.12.2013 tarihinde Genel Merkeze başvuruda bulundum. Genel Merkez Yerel Yönetimler Seçim Komisyonu Üyeleri (Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Umut Oran, Bihlun Tamaylıgil) imzaladıkları yazı ile aday adaylığımı 27.12.2013 tarihinde kabul etmişlerdir.

Yerel Yönetimler Seçim Komisyonu; Ocak 2014/2 sayılı genelge ile Belediye Meclisi / İl Genel Meclisi Üyeleri Seçimleri hakkında kriterler getirmiş, 15 büyük 6 küçük şehrin bazı ilçelerinde, fermuar metoduyla meclis adaylarını saptayacağı kararını almıştır. Ocak 2014/3 sayılı genelge ile il sayıları 11 büyük 3 küçük şehre düşürülmüştür. Fermuar yöntemi; meclis üye sayılarının çift rakamları 2, 4, 6 n kadar... Eğilim yoklamasıyla, tek rakamları 1, 3, 5 n kadar... Örgüt kontenjanıyla belirleneceği ifade edilmiştir. 

Söz konusu genelgeler: "Belediye meclis üyelerinin seçimi için uygulanacak eğilim yoklamalarında, çift numaralara seçime girecek aday adayları sırasıyla yerleştirilecek; tek numaralar ise örgüt kontenjanı aday adayları için tutulacaktır. Örgüt kontenjanı sıraları düzenlenirken; cinsiyet kotası, gençlik kotası, meslek kotası, demografik yapı gibi ölçütler dikkate alınacaktır... Bu sıralama objektif ölçütler açısından, Genel Merkezin denetimine sürekli açık durumda tutulacaktır... İlgili seçim çevresi için başvuru yapmış belediye meclisi aday adaylarından, örgüt kontenjanı sıralamasında değerlendirilmek isteyenler, askı süresi içinde ilçe başkanlıklarına başvurarak bu taleplerini ileteceklerdir" demektedir. Çift ve Tek Numaralar... Bizde numara çoktur!

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..