Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '14

 
Kategori
Seçim
 

Altındağ Belediye Meclisi üyesi adayıyım (2)

Altındağ Belediye Meclisi üyesi adayıyım (2)
 

1 inci makalede bahsettiğim genelgeler gereği: Özetle, başvuru dilekçemde aşağıdaki konulara dikkat çekilmiştir. "5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanunu, mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlari karşılamak şartıyla, belediyelere görev, yetki ve sorumluluklar yüklemiştir.

5216 sayılı yasaya göre, büyükşehir belediyeleri; çevre düzeni planına uygun olmak kaydıyla, büyükşehir belediye ve mücavir alan sınırları içinde, nazım imar planlarını yapar, yaptırır ve uygular. Büyükşehir belediyelerinde kurulması zorunlu olan 5 ihtisas komisyonundan biri İmar ve Bayındırlık Komisyonudur. 

5393 sayılı yasaya göre, büyükşehir ilçe belediyeleri; nazım imar planlarına uygun olarak hazırlayacakları uygulama imar planları, bu planlarda yapılacak değişiklikler, parselasyon planları ve imar ıslah planları yapar, yaptırır ve uygular. İlçe belediyelerinde kurulması zorunlu olan 2 ihtisas komisyonundan biri İmar Komisyonudur.

Altındağ Belediye Meclisi Üyeliği için müracaat eden 24 aday adayı arasında, İmar Komisyonunda görev yapabilecek olan 'meslek sahibi' olarak, 'meslek kotası' başvurum askı süresi içinde yapılmış, objektif ölçütler açısından Genel Merkezimizin denetiminde değerlendirilmesi talep edilmiştir." 

İmar Komisyonunda görev yapabilecek olan 'meslek sahibi' (Şehir Plancısı, Mimar, Harita Mühendisi) başka bir aday adayı bulunmamaktadır! Buna rağmen, listeler düzenlenirken bu hususun dikkate alınmadığı, kontenjanların hangi kotası için (cinsiyet, gençlik, meslek) müracaat ettikleri anlaşılamayan kişilerin peş peşe sıralandığı, Genel Merkezin objektif ölçütlere uymadığı anlaşılmıştır!

Aday listesi meslek sütunlarında: 1, 3, 5 inci sıralarda 'emekli' (emeklilik meslek midir?), 7 nci sırada 'Hırdavatçı', 9 uncu sırada 'H. İlişkiler' yazan aday adaylarının, tek rakamlı tek sıralara yerleştirildiği, 'meslek sahibi' (Mimar) olarak çift rakamlı tek sıraya (17) yerleştirildiğim İlçe Seçim Kurulunda görülmüştür! Listenin bu şekilde düzenlenmesi, Altındağ Belediye Meclisi CHP Grubunda, İmar ve Bayındırlık Komisyonu için 'meslek sahibi' bir üyeye ihtiyaç olmadığını düşündürmüştür!

2009 Altındağ Belediye Meclisi seçim sonuçları (AKP 29, CHP 6, MHP2) dikkate alınmamış, seçilebilir yerlere cinsiyet (Kadın) ve meslek kotası (Mimar) adayı yazılmamış, askı sürelerine uyulmamış, partiye yeni katılan ve askı süresi dışında müracaat eden, bazı parti üst yöneticileri ile ahbap ilişkisi olan kişiler aday listelerine alınmışlardır! Dolayısıyla her şeyi parti hukukuna göre yapan aday adayı olarak, liste yazıcıları tarafından 17 nci sıraya yükseltilerek(!) aday gösterilmiş bulunuyorum! Aday sıra yerim nedeniyle CHP'den ayrılacak değilim!

Liste yazıcıları (Ankara'dan sorumlu komisyon üyeleri, il başkanı ve ilçe başkanı) Altındağ'ı önceden kaybedecekleri düşüncesiyle havlu atıp, komisyon kendi çıkardığı genelgeleri çiğneyip, "meslek kotası'ndan" tek aday adayı olmama rağmen, beni ilk sıralarda aday göstermemişlerdir! Arkadaşlarını aday göstermişlerdir! İl başkanı iki yardımcısını, ilçe başkanı iki yardımcısını tek sıralar için ayrılan tek rakamlı ön sıralara yazmışlardır! Genel Başkanlık Genelgeleri liste yazıcıları tarafından delinmiştir!

Altındağ, öncü siyasi kadrolar tarafından çökelti alanı haline getirilmiştir! Delege olmak için birbirine çelme takan söz konusu kadrolar, belediye meclisi üye sayısı kadar dahi (37 kişi)  aday adayı olamamışlardır! 1994 yılından başlayarak, seçim sonuçları itibariyle partiyi sürekli olarak geriletmişlerdir! Altındağ'da siyaset yaparak; ilçe başkanı, il genel ve belediye meclisi üyesi, belediye başkanı ve milletvekili olanlar, sadece kendi ikballerini düşündükleri için, parti kamuoyunda sonuçlardan sorumlu olarar görülmektedirler...

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..