Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Altınordu ''of'' dedirtti

Altınordu ''of'' dedirtti
 

Fotoğraf Altınordu Spor Kulübü resmi internet sitesinden alınmıştır.


Geçen hafta deplasmanda aldığı 3-0’lık skorla lige müthiş bir başlangıç yapan Altınordu, bu hafta Atatürk Stadında karşılaştığı Ofspor’la 0-0 berabere kalarak iki puan kaybetti.

İşin gerçeği Altınordu maç boyunca kendisinden beklenilen performansı gösteremedi. Konuk Ofspor’un İzmir’e bir puan için geldiği daha maçın başında belli oldu. Ofsporlu futbolcular maçın başlamasından itibaren her fırsatta kendilerini yere bıraktılar, zaman geçirmeye çalıştılar. 63.dakikadaki frikik dışında da Altınordu kalesinde tehlike yaratamadılar.

Altınordu ise maçı kazanmayı isteyen taraftı. Bununla birlikte kırmızı- lacivertli futbolcular maçı kazanmak için gereken varyasyonları yapamadılar, gereken oyunu da sahaya yansıtamadılar.

Altınordu, ilk yarıda ikinci yarıya göre daha iyi oynadı. İlk yarıda en azından rakip kalede daha çok gözüktüler, kanatları daha iyi kullandılar.

Ancak ikinci yarıda kanatlar hiç verimli kullanılamadı. Daha doğrusu oyunu kanatlara açamadılar. Sol kanat neredeyse hiç kullanılmadı.

Altınordu, teknik kapasitesi yüksek kaliteli futbolculardan kurulu bir takım. O nedenle de sürekli pas oyunu oynamaya çalıştılar. Bununla birlikte oldukça fazla pas hatası yaptılar. Altınordu’nun puan kaybetmesinde bu pas hataları çok etkili oldu.

Ayrıca böyle kapanan rakipleri pasla açmada zorlanıyorsanız diğer alternatifleri değerlendirmeniz gerekir. Oysa Altınordu hiç böyle bir arayışa girmedi. Uzatma dakikalarında bile pas yapmaya çalıştılar. Ama sürekli pas hatası yaptılar. Oysa en azından son on dakika topu ceza sahasına şişirip tehlike yaratamaya çalışabilirlerdi.

Sonuçta henüz ligin başındayız. O nedenle kaybedilen puanların telafisi var. Altınordu’nun bu puan kaybını fazlasıyla telafi edeceğine inanıyorum. Tıkır tıkır işleyen bir kurum haline gelen Altınordu’nun bu sezon da şampiyon olması benim için sürpriz olmayacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..