Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '15

 
Kategori
Futbol
 

Altınordu Yine Kayıp

Altınordu Yine Kayıp
 

PTT 1. Lig’in üçüncü haftasının açılış maçında 1461 Trabzon ile karşılaşan Altınordu, sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı ve yine üç puanla tanışamadı.

İlk olarak İzmir gibi bir kentin takımının maçını Denizli’de oynamak zorunda olmasının verdiği acıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Diğer kentlerde sorunsuz bir şekilde yeni statlar yapılırken, İzmir yıllardır acı çekiyor. Yapılması düşünülen yeni statların da ihtiyacı tam olarak karşılayacağından emin değilim. İzmir’in stat sıkıntısı çekmesinde emeği olan herkesi kınıyorum.

Altınordu, sözde ev sahibi olduğu Denizli’de çok az bir taraftar topluluğunun önünde maça başladı. Kırmızı- lacivertliler, maçın başlamasıyla beraber oyunu rakip sahaya yıkmaya çalıştılar. Ancak ilk dakikalardaki bu Altınordu baskısı 1461 Trabzon’un orta sahada sağlam durmasıyla bertaraf edildi ve kısa bir süre sonra oyun dengelendi.

Gerçekten de orta alanda çok etkili olan bordo- mavililer, Altınordu’nun rakip sahaya geçiş çabalarını çok da zorlanmadan önledikleri gibi gol tehlikesi de yarattılar.

35.dakikada ise Ziya, güzel bir vuruşla 1461 Trabzon’u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da çok fazla bir şey değişmedi. Altınordu kanatlarda Halil İbrahim ve Erdoğan ile, ortadan ise Timur ve Göksu’yla rakip kaleye ulaşmaya çalışsa da özellikle son paslardaki beceriksizlik, golle sonuçlanabilecek pek çok topun kaybedilmesine neden oldu.

61.dakikada hakem çok doğru bir kararla 1461 Trabzon kalecisi Ziya’yı kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Böylece bordo- mavililer uzatmalarla birlikte 35 dakikayı on kişi oynamak zorunda kaldılar. Bu süre zarfında da gol atmayı hiç düşünmeden tamamen geriye yaslandılar.

Ancak Altınordu, bu şansı değerlendiremedi. Bunun temel nedeni de az önce belirttiğim gibi son paslardaki tercih hataları ve acemilikler ile son vuruşlardaki beceriksizliklerdi.

Örneğin Göksu 75.dakikada kale sahası içinde topa kötü vurunca top auta gitti. 85’de ise Yıldıray’ın vuruşu direkten döndü.

Sonuç olarak Altınordu, bir üç puan daha kaybetti. Kırmızı- lacivertliler galip gelmek istiyorlarsa orta alan üstünlüğünü mutlaka ellerine geçirmeliler. Öte yandan sistem ve şut çalışmasını da arttırmalılar. Yoksa Altınordu’nun bu şekilde maç kazanması çok zor.

Altınordu, geçen sezon da ilk yarıyı çok kötü geçirmiş, ancak ligin ikinci devresinin sonlarına doğru açılmış ve Play Off’un kapısından dönmüştü. Bu sene de kötü başladılar ama yine sonradan açılacaklar diye umalım. Çünkü Altınordu’nun kulüp yapısıyla bu başarısız sonuçlar uyuşmuyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..