Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '12

 
Kategori
Anılar
 

Altınova’dan Baklan’a Baklan’dan Çivril’in Çıtak Mahallesi’ne

Altınova’dan Baklan’a Baklan’dan Çivril’in Çıtak Mahallesi’ne
 

1992 ve 1996 yıllarında yapılan sınavlarda iki kez yurtdışı görevlendirme sınavını kazandım. İlkinde ülke genelinde 42. ikinci de de 25. sırada idim başarı sıralamasına göre. Hoş, bakanlıkta gerici yobaz kadrolaşma izin vermedi. 1976 yılında yapılan öğrenci boykotuna katılmam ve Cumhuriyet gazetesi okuyor olmamdı nedeni de. O yıllarda İlçe Milli Eğitim Müdürü olan “ Y. Salih”in “ O Cumhuriyet gazetesi okuyor” diye telefonla bilgi verdiğini birlikte çalıştığı memurlardan birisi iletmişti bana.

     O yıllarda sonuçları şimdiki gibi internetten öğrenme olanağımız yoktu. Yaz tatilinde Ankara’ya gidecektim, sonucu öğrenmek için. Belediye başkanımız bir rastlantıyla “ Bizim de gitmemiz gerekiyor. İstersen birlikte gidebiliriz” demişti. Canıma minnet, istemez olur muydum hazır arabayla gitmeyi.

     Ankara’ya varınca ilk işimiz İçişleri Bakanlığı’na uğramak oldu. İçişleri Bakanı İsmet Sezgin. Bakanlığa Çıtak ve Kıralan beldelerinin ilçelik başvurusunun durumunu öğremek için gitmiştik. Bakanlık görevlileri “ Dosyanız hazır, başbakanın imzalamasından sonra ilçesiniz” dediler.

     Altınova adlı bir ilçe olmak isteğiyle başvuruda bulunmuştuk Kıralan’la birlikte.

     Ancak söylenenlere göre o gün görevde olan belediye başkanları, başvuru dosyasını geri almışlardı. İlçe olursak, belediye başkanı seçilemeyiz kaygısıyla.

     2009 Yerel Seçimlerinde ilçe yapılma vaadi de vardı. Vardı ama yasa değişmiş, nüfusun yirmi bin olması koşulu getirilmişti. Varsın olsundu oylar alınmıştı ya gerisi önemli değildi. Yine de ağabeylerinin sözünün yerine gelmesi amaçlanarak, Kıralan, Çıtak, Özdemirci ve çevre köyler Baklan’la birleştirilerek Baklan adında yeni bir ilçe kurulması için harekete geçirildi. Yerel yönetimlerin başvuruda bulunmaları sağlandı. Yapılacak olan söz konusu yerleşim yerlerinin Baklan'a bağlanacak olmasıydı aslında. Çocuğun biri ilçe belediye başkanı olacak, sonra da belediye meclisi kararı ile ilçe merkezi Çıtak’a taşınacaktı güya. Bu palavralara inanan safdiller de vardı yeterince. Olmayacağı baştan belliydi. Olmadı tabii ki.

     Bu günlerde, mecliste bulunan 16 ilin Büyükşehir yapılması ile ilgili yasa tasarısının görüşülmesinin bekleyişi içindeyiz. Yasa olduğu gibi değiştirilmeden çıkarılırsa Çivril’in bir mahallesi olacağız.

     Çivril’in mahallesi olursak belediyeye ait ne varsa Çivril’e kalacak düşüncesiyle her şeyi satmaya hazır bir kadro var. Sanıyorum bir kürek bile bırakmamaya niyetli arkadaşlar. Sanki mahalle olursak belediye hizmetlerine ihtiyaç kalmayacakmış gibi.

     

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..