Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '16

 
Kategori
TV Programları
 

Altınsoylar kötü reytingleriyle tarihe geçti!

Altınsoylar kötü reytingleriyle tarihe geçti!
 

Televizyon dünyasının her daim renkli olduğunu düşünenlerdenseniz sizi gerçekten tebrik ediyorum. Çünkü renklilik dediğiniz şey, farklı açıdan bakan ve farklı yöntemlerle konusunu anlatmaya çalışan işler olmasını gerektiriyor. Ki maalesef bu da söz konusu değil. Bizde anca bol entrika, araya zırt pırt giren uzun reklamlar, bir hafta 2. bir hafta 10.olan yapımların dengesizliği gibi durumlar baş gösteriyor. Bir de kanalların kendi içlerinde sahip olduğu garip ve tutarsızlık içeren hareketler var.

Bu tutarsızlıklara örnek olarak gösterebileceğimiz bir politikayı Kanal D izliyor. Bildiğiniz gibi kanalın cumartesi günkü ekranında Tatlı İntikam dizisi vardı. 26 Mart tarihinde yayına başlayan ve 30 bölüm sonucunda geçtiğimiz haftalarda biten dizinin reyting sıkıntısı yaşaması yüzünden yayın saatine Altınsoylar isimli dizi gelmişti. Başrollerinde Cihat Tamer, Bennu Yıldırımlar, Ayça Ayşin Turan, Aras Aydın, Şebnem Bozoklu,Ünal Yeter gibi isimlerin olduğu dizinin uzun süren reklam PR'ı sonucunda apar topar yayın gününün belirlenmiş olması ciddi bir risk taşıyordu. Ki bu risk kendisini daha 2.hafta itibariyle göstermek zorunda kaldı.

İlk bölümü ile 2 hafta önce ekrana gelen dizinin dün yayınlanan 3.bölümü tam anlamıyla çöküş yaşadı. Altınsoylar son bölümü ile TOTAL grubunda 1.47 reyting ile 39., AB grubunda 1.00 reyting ile 52., ABC grubunda ise 1.51 reyting ile 30.olabildi.

Dikkatinizi AB grubuna çekmek istiyorum. PT-1 kuşağında, Kanal D gibi bir kanalda ve 20.30 sularında ekrana gelen bir dizinin 1 reyting alması çok büyük bir başarısızlık örneğidir. Diğer gruplarda da 1.5 reyting civarında kalması olayın daha da can sıkıcı hal almasını sağlıyor.

Bu durumda akıllara ''Alma Tatlı İntikam'ın ahını, çıkar aheste aheste...'' şeklinde bir atasözü üretmek geliyor. Da neyse şimdi ortalığı bulandırmayalım.

Altınsoylar cumartesi günü final yapar ya da yayın günü jet şekilde değişir. Değişikliğin sonucunda yayın saati de 23.00 falan olur. Bu da ''artık bit de kurtulalım'' mesajını vermenin peşinde olunduğunu gösterir.

Tatlı İntikam'a 2.5 reyting ile final yaptırıp Altınsoylar'ı 1 reytingle devam ettirirlerse büyük olay çıkar gibi.

Dur bakalım neler olacak.

ANIL KOLDAŞ

NOT: Milliyet Blog sayfası içerisinde yazdığım tüm yazılar birebir alınarak ve üstüne saçma başlıklar koyarak başka sitelerde ASLA yayınlanamaz. Aksi takdirde yasal işlem ile karşı karşıya kalmanız muhtemel olacaktır.

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..