Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '14

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Alzheimer hastasının bakımı

Alzheimer hastasının bakımı
 

Alzheimer


Alzheimer hastası anneanneme bakan annemin bozulan psikolojisi bu aralar ailemizi üzen ve yıpratan bir konu. Birkaç sene önce anneannem Alzheimer hastalığına yakalandı. Bu hastalık maalesef insanın beyin fonksiyonlarını durduruyor.

Anneannemin bakımını annem ve dayım üstlendi. Yani dönüşümlü olarak ikisinde de kalıyor. Başlarda bu kadar kötü değildi durumu. Ama ne kadar hızlı ilerledi ben bile şaşırıyorum. Alzheimer çok hızlı ilerliyormuş zaten. Şuan anneannem iki yaşında bir çocuk dan farksız.  Hatta tuvalet ihtiyacını bile kendisi karşılayamıyor. Yaptıklarının farkında değil. Bir gece herkes uyurken kapıdan çıkıp karşı komşunun ziline basmış. Neyse ki dışarı çıkmadan farketmiştik durumu. Şuanda kaldığı odanın kapısına zil bağladık. Çıkmaya kalktığı zaman önlem alabiliyoruz en azından.

Alzheimer hastalarını yalnız bırakmanız da imkansız. Her an herşeyi yapabilecek durumdalar çünkü. Annem de psikolojik destek almaya başladı. Sinir ilaçları kullanıyor.

Gerçekten Alzheimer hastasına bakmak o kadar zor bir durum ki. Yaşamadan kimse anlayamaz sanırım. Bu konuda bakan kişininde psikolojik yardım alması son derece önemli. Çok fazla yıpranıyorsunuz.

Alzheimer hastalığının belirtilerini bilmek çok önemli. Bu sayede erken teşhis sayesinde hastalığın hızını düşürebilirsiniz. Bu sebeple herkesin bu hastalık hakkında bilgilenmesi çok önemli.

Alzheimer hastalığı belirtileri için http://www.bakirkoypsikiyatri.com/alzheimer/ sayfasını okuyabilirsiniz. Ayrıca http://tr.wikipedia.org/wiki/Alzheimer_hastalığı sayfasında da önemli bilgiler yer almakta.

 
Toplam blog
: 2
: 362
Kayıt tarihi
: 19.10.12
 
 

2000 yılından beri kişisel blog yazarıyım. ..