Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ama yani bu kadarı da fazla değil mi?

Ama yani bu kadarı da fazla değil mi?
 

Kaynak:milliyet.com.tr


Bir ülkede resmi olarak tek eşlilik varken, bu ülkenin başbakanına danışman olarak atanan kişinin üç eşli olması nasıl açıklanabilir sizce?

a) Adamlar cumhuriyeti ve kanunlarını takmıyor!

b) Adamlar cumhuriyeti ve kanunlarını takmıyor!

c) Adamlar cumhuriyeti ve kanunlarını takmıyor!

Normal şartlar altında böyle bir vatandaşa uygulanacak ceza nedir?

Hadi beni yormayın da hukuk eğitimi almış arkadaşlar cezalardan bahsetsin!

Cezai duruma düşen kişi başbakan danışmanı olur mu?

Olmaz diyenler bir kenara ayrılsınlar!

Olur diyenler, o zaman YAŞ kararlarına başbakan ve cumhurbaşkanı neden karşı çıktılar?

Ha, o başka bu başka diyorsanız, ne hukuktan ne yargıdan ne de demokrasiden ve dahi insanlıktan da bir şey anlamıyorsunuz demektir!

Anladığınız dilde konuşmak gerekirse: Allah kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapma der diye bilirim ben, ne ayetini bilirim, ne başka bir şeyini ama düsturum budur; siz ne kadar ayet bilip de okursanız okuyun, uygulayamadıktan sonra hepsi boştur!

Hatta, namaz saatlerini kaçırdım diye de endişelenmeyiniz; beyin ve yüreğiniz doğru tartıda olmadıktan sonra saati ister tutturunuz ister tutturmayınız; Allah’ın bakacağı şey saatlerden ziyade yürek ve beyninizden geçenlerdir!

İlahi bir adalet vardır, ne dini ne de ırkı vardır; sen kendini kurtardın sansan da bir şekilde yaptığın yanlışları anlarsın, ama kızından, ama oğlundan… Ne duaların sana yardımcı olur ne de Allah: Zira her bir hatanın anlaşılması ve senin yaptıklarından dolayı bedelini ödemen gerekir: Bedel de aslında çok basittir: Yanlış yapmışım, affet!

******

Herkes kendi tercihlerini yaşar, bir şekilde…

Tercihlerinden dolayı sevinebilir, üzülebilir de…

Her sevinen doğrudur, her üzülen yanlıştır da denemez…

Ama bir gerçek var ki: Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapmak! Kendine yapılan çirkin bir şeyi, adet böyle diyerek kızına, oğluna yapmak, yapılmasına göz yummak! Hatta, adet böyle diyerek zorlamak!

******

Normal şartlar altında ceza alması gereken bir kişi sırf eşleri tarafından mahkemeye başvurmadıkları için göğsünü gere gere dolanıyor, dolanmakla kalmayıp bir cumhuriyet ile yönetilen ülkenin başbakanına danışman oluyor!

Ama şekerim, bu ciddi bir suçtur, başbakan kendine yakın bulsa da temsil ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nde yeri yoktur, eee yani hani adalet sistemi diye biz şimdi bağrınmaz mıyız? Türkiye Cumhuriyeti elden gidiyor diye haykırmaz mıyız?

******

Bu perhiz ve bu lahana turşuları bünyemizi acayip bozuyor; ayol bir ben miyim anlayamayan!

Olup biten bu kadar normal mi, ben mi abartıyorum, cıkksss… Kaç kişi ne derse desin, hiçbir kadın yanına bir başkasını istemez! Hukuk önünde de bu konu basit bir durum olarak geçemez! Eğer öyle olursa, bekleyen bir çok dava sonuçlanacak demektir: Türkiye Cumhuriyetinde çok eşlilik var demektir!

Eee, dava takipçilerine duyurulur!

Türkiye’de çok eşlilik mevcuttur!

Gülgün Karaoğlu

Ağustos,05/2010

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..