Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Amaç, bölünme ile ilgili hassasiyeti yumuşatmaktır..

Amaç, bölünme ile ilgili hassasiyeti yumuşatmaktır..
 

Hz. Muhammed, alkol karşısında kendilerini frenleyemedikleri ve birbirlerine zarar verdikleri  için ummetine yasak kılmıştır alkolü.

Dozajında alkol içebilmek kültür işidir. Gidin bakın Amatem alkol tedavi merkezine, alkol tedavisi gören hastaların çoğu az eğitim görmüş, iradelerine hakim olamayan kişiler olduğunu görürsünüz.

Muhabbet aracı olduğunu düşünerek içilen alkol hakikaten keyif vericidir. Üstelik muhabbet aracı bilinci ile içilen alkol, muhabbetle birlikte uzun sürede tüketildiği için kişiyi sarhoş noktasına getirmemektedir.

Toplumumuzda alkol, genellikle sıkıntı giderici olarak kabül gördüğünden dolayı bilinçsizce alkol tüketimi  oldukça fazla dır. Dolayisi ile dengesiz tüketilen alkol yüzünden aile facialarına varan toplumsal yaralar açılmaktadır.

Türk usulu alkol  masasında genelde erkek erkeğe alkol içildiği görülür bilirsiniz..

En çok alkol alabilen erkek rüştünü ispatlamış oluyor. Masada adeta yetenek yarışması gibi alkol içme yarışı hakimdir çoğunlukla.

Masada oturanlar alkol tüketim miktarlarını fazlalaştırdıkça içinde bulundukları psikolijik durumlarından ve problemlerinden kurtulacağını sanırlar. Oysa tam tersi, alkol ile birlikte geçici süre problemlerini unutsalar bile alkolün etkisi geçtiğinde daha fazlasıyla problemleriyle iç içe oldukları görülür.

İstatistiklere bakıldığında 80 sonrasında serbest piyasa ekonomisi modeline geçildiğinden bu yana bireylerin ekonomik problemlerinden dolayı alkol tüketiminin fazlalaştığı göze çarpmaktadır.

Bilinçsizce alkol tüketimi nedeniyle ailelerin parçalandiğini görmekteyiz..

Bu analizleri yaptıktan sonra gelelim hükümetin alkol ile ilgili açıklamalarına..

Klasik politika anlayışı internet çağı ile birlikte tarih sayfalarında yer almaya başlamıştır arkadaşlar..

Politika artık politika üretim merkezleri tarafından yani politik bilimcilerin hazırlamış oldukları metinler üzerinden yapılmaktadır. Siyaset bilimciler yazarlar, politikacılar okurlar. Bizler de liderlerin kendi fikirleridir sanırız..

Açıklamada alkol ile ilgili yeni düzenleme yapılması gerektiği vurgulandı. Yani alkolle mücadele yasası konuşuldu.

Söz konusu açıklama tam da hassas döneme denk getiriliyor ki, parti tabanına mesaj gitsin..

Amaç alkol tüketimini azaltmak falan değil. Amaç toplumun bölünme ile ilgili hassasiyetini yumuşatmaktır bana göre.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..