Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Amaç Berkin’e ağlamak değil, ülkenin anasını ağlatmak (!)

Salı sabahına tüm Türkiye üzücü bir haberle uyandı. 268 günlük yaşam mücadelesinden yenik ayrılan küçük kardeşimiz Berkin vicdan sahibi olan herkesin yüreğini sızlattı. Bu konuda herkes hem fikir, kimsenin küçük kardeşimizin ölümüne sevinecek kadar vicdansızlık sahibi olduğunu zannetmiyorum. Fakat olayın diğer cephesi var ki üzücü ve hatta iğrendirici bir tiyatronun gösterimine şahit oluyoruz.

Tiyatronun kimler tarafından oynandığı malum. Timsah gözyaşı dökenler, ekmek almaya gidenken öldü diye ajitasyon yapanlar, halkı ayaklanmaya ve isyana çağıranlar, yani onlar işte! Gezi ruhunu canlandırmaya yönelik bu hareketleri kimse yemez kusura bakmayın.

Gaziantep’te de Berkin için eylem vardı. Eyleme katılanların fotoğraflarına baktım, kahkahalar atarak Berkin’in cenazesini yâd ediyorlar! Gerçekten ne kadar da samimiler, gözlerim yaşardı! Sosyal medya üzerinden ağıtlar yakanlar sokakta aynı hüzünlü ifadeyi takınamıyorlar, çünkü her şey göstermelik ve bir tiyatronun ürünü.

***

Berkin için sosyal medya üzerinden mesaj yayınlayanları takip ettim “bir çocuk ölüyor, bir insan ölüyor buna vicdan sahibi herkes üzülmeli, görüşüne ideolojisine bakılmamalı” yazmışlar. Eyvallah kabul ediyorum da 27 yaşındaki Adana’da gezicileri kovalarken köprüden düşen, karısı 4 aylık hamile olan komiserimiz öldüğünde “iyi oldu şerefsizlere, Allah topunun belasını versin” diyen sen değil miydin? Berkin öldü de daha doğmadan babası ölen o polisin çocuğu ölmedi mi?

Acının ideolojisi, dini, milleti, ırkı olmaz ama siz milleti bölüyorsunuz. Devrim şehidi, gezi şehidi gibi ifadelerle bir çocuğun ölüsünü siyasete katıyorsunuz ve bu milletin o cenazeyi kabullenmesini engelliyorsunuz. Dahası bunu bir çocuk için yaptığınızı söylüyorsunuz ama alakası yok siz bunu kendi ideolojiniz için yapıyorsunuz.

***

 

Siz Hrant Dink öldürüldüğünde “Hepimiz Ermeniyiz” yazılı pankartlarla sokağa çıkan ama bir askerimiz şehit olduğunda, bir polisimiz şehit olduğunda “iyi oldu, gebersin hepsi” diyenlersiniz. Ve şimdi bizim acınıza inanmamızı istiyorsunuz, kusura bakmayın biz bu tiyatroyu izlesek bile yemeyiz, haydi başka kapıya!

Yazının Yayını: http://www.mehmeteminztrk.com/amac-berkine-aglamak-degil-ulkenin-anasini-aglatmak/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..