Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Amaç hangi doğayı korumak?

Amaç hangi doğayı korumak?
 

Benim ülkem ne kadar çevreciymiş!! Ömründe bir tane ağaç dikmeyen, dikmeye vesile olmayan, evinin, dükkanının manzarasını kesiyor diye ağaçları kestiren; ormanda mangal yapacam diye binlerce ağacı yakan, ormanlık bölgenin yanından geçerken yanan sigarasını bu bölgeye atıp binlerce hektar ormanlık alanı küle çeviren, kendisine villa, ev yapacam diye ağaçlara kıyan benim milletim şimdi ağaçlar için ayağa kalkmış!


Bu birliktelik daha önce bir ermeni öldü diye "Hepimiz Ermeniyiz" denildiğinde vardı! Faili meçhul ne cinayetler işlendi ya da töre belasına ne canlar gitti. Neredeydi o zaman bu birlik beraberlik?

Bu ülkede yıllardır ne fidanlar soldu, gencecik insanlar terör belasına feda oldu. Nerdeydiniz o zaman? Neden elinize silah alıp dağlara çıkmadınız? Neden etrafınızda ki teröristlerden bunun hesabını sormadınız? Neden yoksul şehit yakınlarına sahip çıkıp evlerinizi açmadınız? Ne oldu da birden bu kadar duyarlı oldunuz?

Başta gerçekten doğa için toplanan küçük bir kesim vardı. Sonra provokatörler ve bu tür karışıklıklardan nemalanan partiler devreye girdi işin geldiği boyuta bak!! Bana kimse Taksim'de ki ağaçlar için maval okumasın. Polisin amacını aşan orantısız güç kullandığının farkındayım. Ama orada ki herkesin masum olduğunu mu sanıyorsunuz? Dükkanlara girip fırsattan istifade yağmalayanlar, polis çekildikten sonra konteynerları yakanlar, çevreye zarar verenler, polis araçlarını yakanlar, doğaya sahip çıkmaya çalışırken ayaklarının altında ki çiçekleri ezenler, büyük saksıları yollara saçanlar vs. bunlar da mı doğa savunucuları?

Ülkede ufacık bir olay olduğunda bunu fırsat bilen, bu olaylardan nemalanan insan diyemeyeceğim zatlar var! Onun için haklı olarak aranmak istenilen haklarda bile haksız durumlara düşüyoruz. Birileri kendi menfaatleri uğruna insanları sokaklarda devletle karşı karşıya getiriyor. Artık gözümüzü açalım ve bu provokatörlere bu durumdan faydalanan siyasi kesimlere pirim vermeyelim.

 

 
Toplam blog
: 30
: 822
Kayıt tarihi
: 19.10.11
 
 

Öncelikle Merhaba... 1982 Zonguldak doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Özel bir bankada yaklaş..