Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '14

 
Kategori
Dünya
 

Amaç Türkiye`yi de oyuna getirerek bölmektir

Amaç Türkiye`yi de oyuna getirerek bölmektir
 

Türkiye, Ukrayna bayrakları


Beklenen oldu. Kırım`daki Rus çoğunluk kendi devleti olan Ukrayna`ya sırt çevirdi. Yani halk oylaması yaparak Kırım`ın Rusya`ya katılmasına evet dedi.
 
Kırım toprak olarak bir Türk toprağı. Ta eskilerden yüz yıllarca Türk devleti olmuş. Ardından Ruslar işgal etmiş, Sovyetler döneminde de Ukrayna`ya bağlanmış. Sovyetler çökünce Ukrayna`dan ayrılarak yeniden Rusya`ya katma çabaları ise sonuç vermemiş, Ukrayna halkı da Ruslar gibi Slav olduğu için Türk toprağı Kırım yerinde kalmış.
 
Şimdi ise Rusya ile Ukrayna arasında Batı`nın kışkırtmaları sonucu çıkan kargaşa Rusya`nın yeniden gövde gösterisine neden olmuş ve artık ilk sonuç da var. Tabii ki, ardınca da Donetsk, Odessa, Harkiv, Lugansk gibi ahalisinin çoğunluğu Rus olan başka vilayetlerin de Ukrayna`dan kopartılması için çaba harcanmaktadır ve ortalığı karıştıran Batı`nın suskunluğu ışığında onların da elden gideceğini ihtimal edebiliriz.
 
Şimdi bakıyoruz ki, dünyanın neresinde bir oyun oynansa sonuçta olan Türkler`e oluyor. Bakın, Arap coğrafyasında artık 4 yıldır oynanan oyunlar yene de Türkler`in başında çatlamakta. Kırım`daki oyunlar da aynen. Şimdi sırada İran var, bir de yakınlarda Rusya`nın içinde baş kaldıracak hareketlenmeler yene de Türkler`e mal olur.
 
Tüm bunlardan kastettiğim, oyunların hepsinin Türkiye`ye yönelik olması. Evet, günümüzde Türkiye üzerinde oynanan oyunların sonucu düşünülmesi bile vahim olacak kadar dehşetlidir. Yani Ukrayna`nın üzerindeki senaryonun aynısı yıllardır Türkiye`nin üzerinde oynanıyor. Sadece Türk devleti Ukrayna`dan farklı olarak daha dayanıklı, daha güçlü olduğu için şimdilik senaryolar gerçek olamıyor. Ama olabilir.
 
Geçenlerde şu Gezi parkı olayları, şimdi de onun sürmekte olan yankıları çok sinsi oyunlar gittiğinden haber veriyor. Bir de şu RTE-Gülen kargaşası var ya. Anlaşılan, birileri AK Parti iktidarını yıkalım derken, asıl hedef Türkiye`yi zayıflatmak olmasın? Öyledir sanırım.
 
Çünkü en küçük bir olay tüm Türkiyeyi ayağa kaldırabiliyorsa, demek ki, çok büyük merkezlerden düğmeğe basılmış.
 
Berkin Elvan olayında olduğu gibi. Polisin sıktığı gaz bombası sonucu uzun süreli komaya giren ve sonra da hayatını kaybeden çocuktu Berkin. Ama bakıyoruz, onun üzerinden de siyaset, hem de çirkin siyaset yapanlar var. Üzücüdür, elbette ağır bir kaderdir Berkin`in kaderi. Ama hatta polisin yanlışı yüzünden bile ölmüşse, bu çocuğun üzerinden siyaset yaparak Türkiye`yi zayıflatma yolu tutanlar bir an düşünsünler hiç olmazsa. Oynanan oyunların asıl amacı Türkiye`yi de oyuna getirerek bölmektir. Bu böyle biline. O yüzden siyasi amaçlı gösterilerde Berkin Elvan olayı gibi kışkırtıcı olayları kullanmak çok zararlıdır. Hakk, adalet arıyorsak, o çocuğu öldürmüş kimseyi bulup cezası verilmelidir. Ama cam çerçeve indirmekle, yıkıp yakmakla değil, makul bir şekilde. Aksi taktirde, Allah kurtarsın, Türkiye de Ukrayna`nın şu anki kaderini yaşar…
 
Toplam blog
: 39
: 1723
Kayıt tarihi
: 16.02.13
 
 

Gazeteci yazar. 1968, 3 Ağustos günü Azerbaycan`ın Haçmaz ilçesinin Dedeli köyünde doğdu. 1991`de..