Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '13

 
Kategori
Eğitim
 

Amaç ve Hedef

Amaç ve Hedef
 

Amaç ve Hedef


Eğitimde Amaç ve Hedef

 Hayatta tam olarak ne yapmanız gerektiğini hazırlamamışsanız kendinizi şansa bıraktıysanız amacınıza  ulaşma şansınız azalacaktır.Amacınız olmak zorundadır amacınız oluşturun  ve gerçekleşmesini sağlayın.

   Her bireyin amacı farklıdır.Amacınız ne olursa olsun,gerçekleşmesi için bir stratejiye ihtiyacınız vardır .Amacınız da plan ve program uygulamaları yapın. 

   Amacı belirlemek için  zihninizde amacınızı çok net şekilde oluşturun .Amacınızı gerçekten tüm kalbinizle isteyin ve kendinizi amacınıza adayın.Amaca  ulaşmak için neler gereklidir yapmanız gerekenler nelerdir araştırın.Amaç edinen kişi farklı olduğu yerleri bilmelidir. Amaç sabır gerektirir. Amacımıza ulaşamadığımızda   kader deyip geçmeyin..Bşarmak için epey istekli ve gayretli olun.

   Amacınızı zihninizde canlandırın.Amacınız hakkında konuşurken  hissetmeye çalışın.Yani amacınız sizin bir parçanız haline geldiğinde yüzde doksan dokuz  gerçekleşir.

 Amaç oluştururken kendinizi iyi tanıyarak amaç edinin.Kendi istekleriniz,hedefleriniz ve özellikleriniz ön planda olsun.Amacı olmayan öğrenciler kendilerini kadere bırakırlar.

 

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..