Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Amacımızın sadece hayata direnmek olmadıgını ve maça 1-0 galip başladıgımızı bilerek yaşamalıyız

Yepyeni bir sabahla uyandık. Ama çok yorgunuzi Halbuki dün gece hiçbir şey de yapmadınız. Neden peki böyle yorgun ve huysuz uyanmaya devam ediyoruz? Acaba her günkü tempoda devam eden bir hayata sahip olmaktan olabilir mi? Belki de...

Konu başlığında okuduğunuz gibi hayata 1-0 galip başlamak zaten kendinizi kabul ettiğiniz anlamına geliyor. Ne yani ben kendimi sevmiyor muyum? Şimdiye kadar kabul etmedim mi diyorsunuz, Ok böyle diyelim birde. Dediğiniz gibi kendinizi kabul ettiğiniz ama gelişigüzel, kendinizden bi haber, önünüze sunulan seçeneklere göre yapabilirim yada yapamam şeklinde önyargılarınızla kabul ettiniz.
Farketmediğiniz önyargılı yaklaşım ve başarısız olma korkusu sonucunda şu an ki yerinizdesiniz. Kımıldayamıyorsunuz çünkü heryerinizden çekiştirilir hale gelmiş gibisiniz. Kendinize ayıracak zamanınız olsa bile onu bile alacaklar gibi geliyordur.

Şimdi düşünelim. Sabah olmuş , uyandık, o şişmiş gözlerle aynaya baktık ve ben süperim mükemmelim dedik ama buna kendimizde inanmadık ki, bizi destekleyen, takdir eden, nazımızı kahrımızı çekecek birisi de bunu söylese inanacağız ama böyle bir kişide kalmadı çevremizde.

Klişeleşmiş bir şekilde insanlara değişim zamanlarını hep sabah uyanınca gibi dayatıyorlar, Halbuki kalkın gecenin bir yarısı kendinizle konuşun. Nerede yanlış yaptığınızı değil, doğrularınızı konuşun. Kendinizle gurur duyduğunuz anları tekrar yaşayın zihninizde. Defalarca bu hazzı hissedin. Hayata 1-0 başlamak budur işte...

Farklı bir zaman diliminde kendinizi tetiklemek ve bu duyguyu artık her an hissedebilir, kendi içimizde bu hissi sürdürebilir bir hale getirmektir. Bize şans tanımayan kalıpsal şekilde düşünen insanlara aslında onların bizi tanıması için şans tanıdığımızı gösterebilmek icin fırsat verdiğimizi düşündürtebilmek...

Şimdiye kadarki başarısızlıklarınızın arkasında sürekli sonrasını düşünmek vardı. Başarısız olursam ne olacak, ne olacağım gibi. Artık başarılı olursam bundan sonraki hedefim ne olacak, benden beklenen daha fazla başarılı olmam için neler yapmalıyımı sorgulamalıyız. Başarınızı zihninizde canlandırın, tüm bedeninizin içinde harikalıgı hissederek elinizdeki işin küçük yada büyük oluşuna aldırmaksızın sarılın. Çünkü siz zaten bunu başardınız sadece somut hale dönüştürerek bundan sonraki atacağınız her adımda bunu referans olarak alın. Başarılı olmanın altın anahtarı tekrar ise, siz de başarılarınızı tekrar edeceğiniz yeni sahillere yelken açın. Siz zaten galipsiniz. Karşınızdakine bunu ifade etmenin yollarını arayın. Bakın ne kadar farklı yollar ve kapılar size açılacak.

Okul bitmiş, çalışma hayatına atmışız kendimizi ve bir bakmışız ki çalıştığımız yerde yükselme pozisyonu artık bir yere gelmiş ve tıkanmış, günler hep aynı monoton geçiyor, işte ki klasik problemler bile canımızı sıkmaz hale gelmiş. Kişisel çekişmeleri görmezden gelmişiz, müşteri kaprislerine bıyık altında güler hale gelmişiz. İşte burada bir Alarm vermek gerekiyor. Kendinizi acilen tazelemek zorundasınız ve bu da haftasonu kaçamağı şeklinde bir tatil olmayacak. Aklınızı tatil yerinde bırakıp çalışma hayatınıza devam etmeniz size ızdıraptan başka birşey vermeyecektir.

Yazan: Turgay GEZİCİ Diğer Yazılarım : http://www.bilincalti.com/

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..