Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

Aman ‘Adanalı’, bırak sapanı...

Aman ‘Adanalı’, bırak sapanı...
 

Geçtiğimiz sezon, monotonlaşan konusuyla izleyiciyi sıkmaya başlayan ‘Adanalı’, üçüncü sezona farklı bir giriş yaptı. Yenilenen konusu ve kadrosuyla dikkat çeken dizideki bu olumlu değişimin, aynı güne alınan ‘Küçük Sırlar’la rekabet açısından da faydalı olacağı kesin!

Cemal Hünal’ın canlandırdığı Aleks karakteriyle yeni bir baş belası yaratan senarist Tayfun Güneyer, iki yıl sonrasından başlattığı öyküde, ‘Issız Adam’ı ‘Tipsiz Adam’ olarak izleyicinin karşısına çıkartmış. Diziye yeni katılan Hünal, ‘Tipsiz Adam’ haliyle İstanbul’a meydan okuyup Maraz Ali ve Adanalıdan intikam almaya yemin ettikten sonra evinin yatak odasında ‘Issız Adam’a dönüşmekte!

Katılımların yanı sıra ayrılıkların da yaşandığı dizide, Maraz Ali Londra’dan suçlu psikolojisi üstüne ihtisas yapmış bir eğitim görevlisi olarak dönüp kız öğrencilerin kalbini fethederken daha mütevazı olan Pala da, Adana’daki tarlasında karga avcılığına soyunmuş. Kendisini mısır koçanına dönüştüren Pala Yavuz, geçen yazdan beri tarlasına musallat olan bir tek gariban karganın peşinde heba olmakta. ‘Karga da olsan kuş da olsan önce delikanlı olmak önemli’ diyen Adanalı’nın dilinden ‘şerefsiz’ kelimesi, elinden de ‘sapan’ düşmüyor! Kargaya her nişan aldığında, bir sebepten dolayı, karga yerine elini vuran Pala Yavuz, kendisiyle alay eder gibi kafasına ‘şey’ eden kuşa yerden aldığı taşlarla saldırıya geçiyor. Marifetmiş gibi, çocuğun yanında bile elinde sapanla karga avlamaya çalışan Pala’nın bu görünümü, çocukları ‘kuş öldürmeye’ teşvik edici nitelikte…

Bu kötü ayrıntıyla dikkat çeken dizide, Fiko’yla Pınar’ın gelmesiyle eski belasına kavuşan Pala, bir de yeni püsküllü bela bulmuş! Şapşal Dilaver’le zorla evlendirilmek istemeyen Pamuk Kız, kaçmak için Pala’dan medet umarken, İçişleri Bakanlığı da koskoca emniyet teşkilatında kimseyi bulamamış gibi Adanalıyı terfi ettirerek göreve çağırıyor. Tabii bu durumda, ‘Benden başka kahraman yok mu’ diye feryat edip istemeye istemeye macerayı yeniden başlatan Pala, sapanı bırakıp silaha sarılıyor… Bundan en çok memnun olan da, sapandan kurtulan günahsız karga!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..