Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '06

 
Kategori
İnternet
 

Aman dikkat!.. Hacker ve cracker

Aman dikkat!.. Hacker ve cracker
 

"Dolandırıcılık uyarısı"... Mail’lerimin arasındaki, İş Bankası'ndan gelen mail, çok dikkat edilmesi gereken bir uyarıydı ve bence önemliydi. Korsan Hacker’ler yine üç kağıtçılık peşindeler. Merkez Bankası da bunun üzerine tüm bankaları, müşterilerinin uyarılması için talimat vermiş.

Piyasada, kendilerine usta “hacker” diyen ama gerçekte usta olmayan bir grup var. Bunlar, bilgisayar sistemlerini bozan ve telefon sistemlerini izinsiz kullanan insanlardır. Gerçek Hacker'lar bunlara, korsan "cracker" derler. Nasıl arabaları düz kontak ile çalıştırmak, bir insanı otomotiv mühendisi yapmıyorsa, güvenlik sistemini kırmak da korsan 'cracker'ları usta yapmaz. Fark şudur: Usta bir şeyler yapar, korsanlar ise bunları bozar.

Merkez Bankası, bankanın adı kullanılarak, e-posta yoluyla dolandırıcılık girişiminde bulunulduğunu belirterek, vatandaşları uyardı; bankanın elektronik posta yoluyla işlem yaptırmak ya da bilgi toplamak gibi bir uygulaması olmadığı ifade edildi.

Bankanın logosu kullanılarak, "mevduat bankaları nezdinde bulunan müşteri hesaplarının Merkez Bankası nezdinde teyit işlemlerinin yapılmasının" istendiği ve bankayla hiçbir ilgisi olmayan bir internet adresine gönderme yapıldığı belirtilen açıklamada, e-posta yoluyla internet adreslerine yönlendirilen ve kişisel bilgilerin girilmesinin istendiği formların asla doldurulmaması istendi..

Aman dikkat..!

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..