Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aman dikkat... Sağlığınızı koruyun

Sürekli değişen hayat şartları ile birlikte şehir hayatı her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Yaşanılan ekonomik krizler, iş stresi, içinden çıkılmaz trafik, artan nüfus ve buna bağlı olarak boyut değiştiren bulaşıcı hastalıklar, çevre faktörleri yaşamımızı daha da zorlaştırıyor.

Bugünlerde çok fazla ön planda olan ama her zaman tehtit altında olduğumuz bulaşıcı hastalıkların varlığı ile yediğimiz yemekten, soluduğumuz havaya dokunduğumuz heryer risk altında. Peki tüm bunlara karşı stresimizi hastalık korkusunu da mı ekleyeceğiz, tabi ki hayır. Sadece önlem alarak biraz daha dikkat ederek, hijyeni önemseyerek kendimizi korumaya alacağız. Özellikle iş hayatında güçlü adımlarla yerini alan bayanların bakımlarına verdikleri önem arttıkça dikkat edeceğimiz kamusal alanlardan biride güzellik merkezleri oluyor. Günlük, haftalık rütin bakımlarımızı yaptırırken aslında birçok tehlike ile karşı karşıya kalıyoruz. Grip, nezle gibi soluk ve dokunma yolu ile geçen hastalıkların yanı sıra ölümcül etkileri olan Hepatit, HIV ve mantar virüsleri gerekli önlemler alınmadığında bizim için tehtit haline geliyor.

Merkezlerde bu hastalıkların bulaşma riskinin fazla olmasının en önemli nedeni ortak kullanılan malzemelerin varlığıdır. Makaslar, pensler, törpüler, saç fırçaları gerekli dezenfekte ve steril şartları sağlanmadığında hastalıkların kişiden kişiye geçişini destekler. Peki gittiğiniz merkezin bu şartları sağladığını nasıl anlarız yada ne tarz önemler alabiliriz. Öncelikle salonlarda kullanılan tüm metal aletlerin önce uygun kaliteli dezenfektanlar ile dezenfekte edilmesi gerektiğini ve arkasından mutlaka ısı sistemli steril cihazında steril edilmesi gerektiğini unutmamak gerekir. Bu nedenle işlem öncesi aletin steril edilip edilmediğine emin olmakta fayda vardır. Aslında özellikle manikür-pedikür işlemi sırasında alınabilecek en iyi önlem salona kendi malzemelerinizle girmektir. Salonda işlem sırasında kullanılan tüm malzemelerinizi uzmanınızın desteği ile yada çeşitli kanallardan temin etmeniz mümkün. Ama pens alırken özellikle penslerin, cobalt paslanmaz malzemeden olmasına, hafif ve eli yormayan el tarafından çabuk kavranabilen ve solingen pens olmasına dikkat etmek gerekir. Sağlımız ve sağlımızı korumak bizim elimizde, bu nedenle bu konulara verdiğimiz önem ne kadar artarsa ve ne kadar bilinçli olursak hastalıklara karşı da o o derece güvenli oluruz.

Hastalıksız ve Sağlıklı günler dileğiyle...

 
Toplam blog
: 6
: 680
Kayıt tarihi
: 28.04.09
 
 

1981'de İstanbul da doğdum. İlk ve orta öğretimimi İstanbul' da tamamladıktan sonra Üniversite eğ..