Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '06

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Aman dikkat dostlarım

Mutlaka farkındasınız, benim gibi. Son zamanlarda İstanbul'da motorsikletliler ve bisikletliler trafikte çoğaldı. Motorsikletliler tabii ki çok fazla görünmeye başladı. Benzine zam mı acaba bunları çoğaltan... Sevgilisini arkasına alanlar, küçük çocuğunu öne, eşini arkasına alanlar, tek başına caka satanlar, pizzacılar, köfteciler, postacılar v.s. hepsi motorsiklette.

Yolda giderken bir bakıyorsunuz solunuzdan, bir bakıyorsunuz sağından geçiyorlar. Eğer dikkatli olmazsanız vay halinize. Niye mi? Çünkü araba kullananlar sağından solundan araba geçmesini bekler genel olarak motorsikletin geçmesini değil. Hele yolun solu ya da sağı daralmışsa yani siz sola ya da sağa yanaşmıssanız tehlike daha büyük. Çünkü buradan araba geçemeyeceği için dikiz aynasına ve sola ya da sağa bakmazsınız.

Ama o da ne, hızlı geçen motorsiklet, sanki biz onu izliyoruz gibi. Hızla sıyırtarak geçiyor. Birden irkiliyoruz ve o'nun geçtiğini fark ediyoruz ve gecikmeli tabi. Yani o sırada sağa ya da sola hamle yapsak en azında bize çarpacak ve yıkılacak.

Başlarında genellikle kask da yok. Nasıl şeyse, ya da kime meydan okuyorlarsa. Soruyorum kendi kendime, bu trafik polisleri nerede acaba, bunları hiç durdurmaz mı? Trafikten men etmez mi? Kasklarını sormaz mı? Ceza yazmaz mı? Ah motorsikletliler ah. Şimdi de siz başımıza bela oldunuz, İstanbul'un trafikteki diğer sorunlarının yanısıra..

Ne olursunuz sevgili dostlarım. Bunlara lütfen dikkat. Bu sorumsuzlar bizim de canımızı yakabilir. Ya da ömür boyu vicdan ateşinin içine atabilir. Siz siz olun, özellikle dar alandan araç çıkmaz demeyin. Bunlar her yerden çıkar...

Sağlıcakla kalın.

 
Toplam blog
: 7
: 550
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Bankacılık, finans, sermaye piyasaları ve muhasebe alanlarında çalıştım. Bankacılık mesleğinden emek..