Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Aman diyeyim haa, aman! Hanımlara, "indirim var," demeyin!

Aman diyeyim haa, aman! Hanımlara, "indirim var," demeyin!
 

Bu hatun giydiği ayakkabıyı kesin indirimden almıştır. Yoksa böyle bi şeye para mı verilir!


Aman diyeyim haa, aman! Siz siz olun, hanımlara, “İndirim var,” demeyin! Zira bunu duyan kadın, kendini kaybeder. Fiyatı düşen şeyi almadan rahat edemez.

Bilirsiniz işte. Alışveriş bağımlılığı, çaresiz hastalığıdır hatunların. Krize giren, morali bozulan, canı sıkılan ablam, bi şeyler almakta bulur çareyi. Para harcadığı her nesne, ayrı bir sakinleştiricidir ruhuna. Hele bir de indirim olduğunu duyarsa… Zaptedene aşk olsun hatun kişiyi!

Çarşıya, pazara, vitrin bakmaya gitmek için, herhangi bir gerekçe aramaz kadın. Her dışarı çıktığında, çok paralı olması da gerekmez. Yeter ki bi iskonto haberi alsın. Gündüz gözüyle cenneti yaşatır indirim yapana; kadın milleti. Esnaf bu sayede hem dua alır hem dünyalığını. Maksat dostlar sevinsin!

İndirimli şeye, ihtiyacı olup olmadığına da aldırmaz bacım. Yeter ki gördüğü etiketin üstü kalemle şöyle bir çiziliversin. Alacağı nesneye bugün değilse bile, bir gün mutlak işi düşer.

Azıcık parası olmaya görsün yengenin. Ne yapar eder, aile bütçesine katkıda bulunur. Çalışarak yapamıyorsa bunu… İndirimli mal alarak yerine getirir görevini!

 “N’olur canım öyle tasarruftan?“ diye dellenmeyin hemen. Dünyada indirim, ahrette iman! Müsriflik edeni Allah sevmez. İşte sırf bu yüzden durmadan bi şeyler alır kızlar. Dava bir şekilde tasarruf etmek!

İndirimli mal almayı, öyle kolay iş mi sanırsınız? Bak öyle olmadığını hemen anlatayım size.

Önce şöyle uzun bi ihtiyaç listesi çıkarılacak. Sonra çarşı, pazar, gerekirse tüm şehir gezilecek. Her etiket tek tek kontrol edilecek. E tabii, en hesaplısı alınacak. Yeter ki ev ekonomisi kalkınsın!

Az şey midir şu söylediklerim? Her ne kadar az değillerse de, siz yine de hanımlara, indirim olduğunu söylemeyin! Silip süpürürler ne varsa. Beyimize durduk yerde masraf çıkar.

Hem… Hatunların en makbulü, en az para harcayanıdır; değil mi! Böyle bir atasözü var mı, bilmem ama; siz yine de hanım kızlarımıza indirim olduğunu söylemeyin! En azından çok paranız yoksa…

İndrimi duyanlar, ocağına incir ağacı dikerler! Ben olacağı diyeyim de,  gerisi sana kalmış kardeş!

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

                                                                                                                                 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..