Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

Aman Dr, canım gülüm Dr derdime bir çare

Aman Dr, canım gülüm Dr derdime bir çare
 

Çaresiz dertlere düştüm Dr bana bir çare.


Sayın başbakan ben ülkenin doktoruyum diyince hemen aklıma bu eski şarkı geliverdi. Sorunun psikolojik olduğunu söylemiş. Yalnız psikolojik mi acaba diye düşündüm. Sorunlar neden bukadar büyüdü! Bu halk nasıl bu duruma geldi! Mademki halkın doktoru olduğunu söylüyor Sn. Başbakan, o zaman, teşhisini koyduğu bu hastalığın tedavisini de bilmelidir.

Başbakan çoğu zamanını dış seyahatlerle geçirse de, neticede uzayda yaşamıyor elbet. Yoksulluklar, açlık, işsizlik ve pahalılık ayyuka çıktı. Sanıyorum başbakana çevresi durumu anlatmıyor ve hep pembe tablolar çiziyorlar. Mecliste eline yazılı kağıtlar veriliyor ve mutlu edici rakamlar .. Başbakan da o çok iyi nüktedanlığı içerisinde okuyor ve masal gibi anlatıyor. Hayatın içerisinde yaşamasak, neredeyse ben bile inanacağım. Oh! Ne güzel. Ortalık güllük gülistanlıkmış diyeceğim.

Tanıdıklarımın içerisinde kocaları işlerinden çıkartılan arkadaşlarım var. Bazı arkadaşlarımın üniversite mezunu çocukları aylardır işsizler, iş bulamıyorlar. Elektriğe, doğalgaza yapılan uçuk zamlar bir yandan, temel gıdalara yapılan zamlar bir yandan, halkın ümüğünü sıktı. Değerli başbakanımız meclis konuşmasında da bilmem kaç yılında yumurta şu parayla bu kadara alınıyordu, şimdi ise neredeyse aynı parayla dört misli alınıyor, diye anlatıyor. Elindeki kâğıdı okuduğundan emin olmasam başbakanımız bizimle gır gır geçiyor sanacağım. Yapmayın Allah aşkına sayın başbakan! Şöyle bir tebdili kıyafet ile halkın arasına girin de yakınmaları, bedduaları işitin olmaz mı? Hani çağ atlatıyordunuz ya! Elektriği idare edelim derken neredeyse karanlıklarda oturuyoruz. Doğalgazı yakmayalım diye paltolarımızla veya battaniyeye sarılıp evlerimizde oturuyoruz. Borç batağına batan iş adamlarımız birer birer intihar eder oldular. Fabrikalarımız mecburi ücretsiz izin veriyorlar çalışanlarına veya kapanıyorlar. Emekli ise sürünüyor. Aldığı üç beş kuruş, ev kirasına anca yetiyor. Kredi kartı borçluları yandım Allah dedirtiyor. (Milletin aylığı yetmeyince dayanıyor kredi kartlarına.Ne yapsınlar ki!.) Eee! Bu durumda milletin psikolojisi de bozulur, depresyona da girer elbet. Daha ne olsun ki sayın başbakan! El aman yaaa! Canımızdan bezdik artık. Yoksa size karşı olanların tek tek intihar etmelerini mi düşünüyorsunuz! Sanmam, o kadarda merhametsiz değilsinizdir değil mi?

Hele şu son günlerde yerel seçimler için yapılan sanal kayıtlar yok mu? Boş arsalara yazılan kayıtlar, 40 günlükken vefat eden bebeğin dirilmesi ve seçmen olma mucizesi, inşaatı na tamam boş binalara, adı olup mevcut olmayan sokaklara, olmayan evlere yazılan seçmenler var ya! Resmen çıldırtmaya başladı artık. Bundan dolayı da “çıldırmaya az kaldı doktorum nerde” şarkısını da söyleyeceğim.

Sayın başbakan, bir de diyorsunuz ki, “ seçimlere gölge düşmemiştir, biz çalışmalarımızı rahat bir şekilde yapıyoruz.”

Hoppala! Bunca olay karşısında nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz anlamam mümkün değil.

Bunun sırrı nedir? Mademki başbakanlıktan doktorluğa da soyundunuz reçetemizi yazıverin, bizde biraz rahatlayalım olmaz mı?.

Ayrıca, 2009 bütçesindeki konuşmanızda “ekonomik kalkınmaya odaklanmış, bireysel ve toplumsal refahı gözeten sosyal yönü güçlü bir bütçeyi Türkiye’ye kazandırdık.

6 yıllık iktidarımız boyunca bunu yaptık. Biz Türkiye’ye, Türkiye’nin potansiyeline, zenginliklerine, dinamik iş gücüne, girişimci iş gücüne inandık. Kaynak Türkiye’dir dedik ve Türkiye’nin kaynaklarını, yine Türkiye için aktif hale getirdik”

“Elde ettiğimiz her başarıyı, 'kriz sonrası toparlanma' olarak değerlendirenler, ülkemizin, hükümetimizin başarılarını şansa, tesadüfe havale edenler oldu. Milletin sevincini, başarısını, umudunu karartmaya çalışanlar, başarılara kulp takıyorlar. 6 yıllık performansımız ortaya koydu ki, hiçbir başarı tesadüf değildir” dediniz hatırlarsanız. Dediniz, demesine de, o zaman size sormazlar mı ?

Türkiye neden bu hale geldi?

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..